Joku turhautui Hakaniemen metroaseman opasteisiin ja täydensi tussilla selkokieliset kulkuohjeet - Helsinki | HS.fi

Joku turhautui Hakaniemen metroaseman opasteisiin ja täydensi tussilla selkokieliset kulkuohjeet

Hakaniemen metroasemalla on kuusi uloskäyntiä, jotka on merkattu kirjaimin. Tuntematon kaupunkilainen veti tussilla uudet ohjeet opastetauluun.

Joku on täydentänyt tussilla Hakaniemen metroaseman opastetta.­

2.3. 12:15

Hakaniemen metroasemalla vaunusta ensimmäistä kertaa poistuva voi joutua hämmennyksen valtaan.

Kumpaan suuntaan pitää lähteä, jos on matkalla Kauppahalliin ja haluaa ulos Hakaniemen torin puolelta? Entä jos haluaakin suorinta tietä Ympyrätaloon?

Metrolaiturilla oleviin opastetauluihin on merkitty kirjaimin uloskäynnit C–F ja A–B. Näiden kirjaimien välissä lukee Hakaniementori.

Kuinka tätä opastetta pitäisi lukea?

Tuntematon kaupunkilainen päätti puuttua asemalla asioivien arkeen.

Metrolaiturin keskellä olevaan opastetauluun on ilmestynyt mustalla tussilla tehdyt pienet nuolet ja sanat ”tori” ja ”linjat”. Merkinnät herättivät vilkasta keskustelua muun muassa Facebookin Lisää kaupunkia Helsinkiin ja Kallio -ryhmissä.

Myös opastetaulun toiselle puolelle on kirjoitettu samat ohjeet.

Linjat ovat nuolen osoittamassa suunnassa, kertoo töhry taulussa.­

Ilman uloskäyntejä kuvaavaa karttaa on aseman kirjainohjeita vaikea tulkita.

Tästä huolimatta metroasemien isännöitsijä Anne Mannerkorpi Helsingin kaupungilta kertoo, ettei metroaseman opasteista ole tullut viime aikoina valituksia. Vuosina 2016–2017, kun uudet kirjainopasteet oli otettu käyttöön, palautetta tuli paljon.

Metroasemalla on yhteensä kuusi uloskäyntiä, jotka on siis merkattu kirjaimin A–F. Uloskäynneistä kaksi, A ja B, ovat Porthaninkadun ja Toisen linjan risteyksessä.

Uloskäynti C on Hakaniemen torilla Kauppahallin kupeessa. D ja E ovat Siltasaarenkadun molemmin puolin niin, että uloskäynti D vie raitiovaunulaiturille.

Uloskäynti F puolestaan on Ympyrätalon edessä.

Metroaseman Hakaniemen torin puoleiseen osaan tehtiin iso peruskorjaus, joka valmistui vuonna 2019. Seuraavaksi remonttiin menee aseman pohjoispääty.

Lue lisää: Hakaniemen metroasema menee taas suureen remonttiin: pohjoispäähän lisää valoa, liiketiloja ja ajosimulaattoreita kuljettajille

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat