Helsinkiläissaareen alkoi putkahdella näyttäviä omakotitaloja, joiden pystyttäminen vie parhaimmillaan pari päivää – ”Ei yhtään suoraa kulmaa” - Helsinki | HS.fi

Helsinkiläissaareen alkoi putkahdella näyttäviä omakotitaloja, joiden pystyttäminen vie parhaimmillaan pari päivää – ”Ei yhtään suoraa kulmaa”

Arkkitehti Martin Lukasczyk suunnitteli perheelleen Laajasalon Jollakseen persoonallisen puutalon, jossa hän näytti näkemyksensä. Taloa on esitelty kansainvälisesti, mutta uusia asiakkaita tuli talon ohi kulkeneista lenkkeilijöistä.

Martin Lukasczykin ja Maija Linkolan kodin julkisivumateriaali, siperianlehtikuusi, tummuu vuosien mittaan ja on lopulta harmaa. Talon CLT on kymmenen senttimetriä paksua, ja talo on lisäeristetty.­

5.3. 2:00 | Päivitetty 5.3. 8:46

Laajasalossa asuvat Marko, 46, ja Jenni Nyberg, 45, olivat kävelylenkeillään jo pidempään seuranneet leikkisän, modernin puutalon kohoamista lähistölle Mesaanikujalle Jollakseen. Heitä kiinnostivat niin talon arkkitehtuuri kuin siinä käytetty puumateriaali, CLT eli cross laminated timber.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat