”Olin aivan raivona” – Sähköpotkulaudalla liikkuva kaksikko lyö lenkkeileviä naisia takamuksille Töölönlahdella - Helsinki | HS.fi

”Olin aivan raivona” – Sähköpotkulaudalla liikkuva kaksikko lyö lenkkeileviä naisia takamuksille Töölönlahdella

Poliisi ei saanut poikia kiinni sunnuntaina, mutta on pyytänyt heistä silminnäkijähavaintoja. Sama kaksikko on todennäköisesti häirinnyt lenkkeilijöitä aikaisemminkin keskustan alueella.

Lenkkeilijät ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi Töölönlahdella.­

3.5. 13:01 | Päivitetty 4.5. 9:16

Kaksi nuorta piinaa Töölönlahdella lenkkeileviä naisia lyömällä heitä pakaroille sähköpotkulaudan kyydistä.

Sunnuntai-iltana Töölönlahdella kävelylenkillä ollut Stella Qin joutui läpsijöiden kohteeksi kahdesti.

”Ensimmäisen kerran jälkeen jatkoin kävelyä samaan suuntaan. He ehtivät kuitenkin kiertää lahden uudelleen ympäri ja sama tapahtui toisen kerran. Silloin vaihdoin suuntaa, ja ajattelin, että jos he tulevat uudelleen vastaan, sanon pari valittua sanaa”, Qin kertoo.

Hänen mukaansa pojat vaikuttivat alaikäisiltä.

Kun pojat tulivat seuraavan kerran vastaan, Qin näki, kuinka he läpsäisivät toista nuorta naista takapuolelle. Kun Qin pysähtyi juttelemaan tämän kanssa, paikalle tuli kolmas nainen, joka kertoi hänen kämppäkaverinsa joutuneen samanlaisen ahdistelun kohteeksi kaksi päivää sitten.

Naiset päättivät ilmoittaa asiasta poliisille, joka tuli paikalle, mutta ei enää löytänyt läpsijöitä.

Poliisi on pyytänyt kaksikosta silminnäkijähavaintoja.

Qin kertoo lyönnin olleen niin kova, että siitä jäi muistoksi mustelma.

Hän kirjoitti tapahtuneesta Facebookiin, jossa ihmiset kertoivat samankaltaisista kokemuksista myös useamman viikon takaa. Osa tapauksista oli sattunut Kruununhaassa, Lauttasaaressa ja Katajanokalla.

Lisäksi eräs nainen kertoi yksityisviestillä poikien osuneen häntä käteen niin, että käsi oli ollut kipeä vielä seuraavanakin päivänä.

Touhu vaikutti Qinin mukaan vaaralliselta, sillä poikia oli yhden sähköpotkulaudan kyydissä kaksi. He ajoivat kovaa vauhtia ihmisten seassa pyrkien osumaan näihin.

Välikohtauksesta jäi epämukava olo.

”Olin tapahtuneesta aivan raivona. Itselleni tuli ainakin sellainen olo, etten halua hetkeen mennä Töölönlahdelle lenkkeilemään”, Qin sanoo.

”Eihän se kuitenkaan voi olla mikään ratkaisu vaihtaa lenkkimaisemaa.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat