Varas otti ministeri Kalle Lohen lompakon ja kultakellon ja hävisi ”kesäisen yön ihanaan valoisuuteen” – Murtomies teki kuitenkin ratkaisevan virheen, joka mullisti rikostutkinnan Suomessa - Helsinki | HS.fi

Varas otti ministeri Kalle Lohen lompakon ja kultakellon ja hävisi ”kesäisen yön ihanaan valoisuuteen” – Murtomies teki kuitenkin ratkaisevan virheen, joka mullisti rikostutkinnan Suomessa

Ministeri Kalle Lohen lompakko ja kultakello varastettiin Kesärannasta kesällä 1926. Tämä oli ensimmäinen rikos, joka selvitettiin Suomessa pelkästään uutta mullistavaa tekniikkaa käyttämällä.

Talteen otettuja sormenjälkiä keskusrikospoliisin museon kokoelmissa.­

5.5. 7:00 | Päivitetty 5.5. 11:41

Maalaisliiton pohjalainen ministeri Kalle Lohi halusi varmasti päästä historiaan poliittisilla teoillaan. Ministeri tuskin arvasi, että hän jäisi osaksi Suomen rikoshistoriaa.

Ministeri Lohi koki kovia kesällä 1926. Ensin salaviinan keittäjät tunkeutuivat hänen asuntoonsa Pohjanmaalla ja uhkasivat häntä kirveellä. Lohi kun oli ollut mukana tuhoamassa heidän korpirojutehdastaan, ja miehet suivaantuivat siitä. Lohi selviytyi välikohtauksesta vammoitta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat