Lukion jälkeen Jenna Suonio tiesi vain, että haluaa pois kotikaupungista – Sitten hän loi urapolun, joka on Suomessa monille käsittämättömyys - Helsinki | HS.fi

Lukion jälkeen Jenna Suonio tiesi vain, että haluaa pois kotikaupungista – Sitten hän loi urapolun, joka on Suomessa monille käsittämättömyys

HS Helsinki pyysi kokemuksia Helsingin yliopistossa opiskelleilta, eri alalle töihin päätyneiltä. Vastauksia tuli kymmeniä, ja niitä yhdisti tyytyväisyys muutokseen ja kannustus oman alan etsimiseen.

Jenna Suonio toivoo opiskelijoille mahdollisuuksia kerätä kokemusta eri aloilta.

23.5.2021 7:00 | Päivitetty 24.5.2021 9:38

Aina valinta ei osu kerralla oikeaan. Vuosittain korkeakouluissa on joukoittain opiskelijoita, jotka vaihtavat suuntaa ja ryhtyvät opiskelemaan jotain muuta tutkintoa kuin sitä, mihin alun perin hakivat opiskelemaan.

Keskustelua korkeakoulutuksen tarkoituksesta käydään jatkuvasti. Yhteiskunta yrittää puskea opiskelijoita luentosalien penkeiltä työelämään mahdollisimman nopeasti. Uudet opiskelijat saavat aiemmin aloittaneita vähemmän opintotukikuukausia. Valmistumalla tavoiteajassa osan opintolainasta saa anteeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat