Töölönlahdella lenkkeilijöitä takapuolelle lyöneille teinipojille ei rangaistusta – ”Motiivi ei ollut seksuaalinen” - Helsinki | HS.fi

Töölönlahdella lenkkeilijöitä takapuolelle lyöneille teinipojille ei rangaistusta – ”Motiivi ei ollut seksuaalinen”

Sähköpotkulaudalla liikkuneet nuoret miehet piinasivat lenkkeilijöitä loppukeväällä Töölönlahdella.

Sähköpotkulautoja rivissä Helsingin keskustassa.

11.6. 11:14

Poliisi on selvittänyt Helsingin Töölönlahdella lenkkeilijöitä häirinneiden poikien toimintaa, Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa.

Sähköpotkulaudalla liikkuneet pojat löivät lenkkeilijöitä ainakin Töölönlahden ympäristössä. Kohteena olivat usein naiset. Poliisi sai asiasta useita rikosilmoituksia.

HS Helsinki on seurannut tapausta.

Lue lisää: ”Olin aivan raivona” – Sähköpotkulaudalla liikkuva kaksikko lyö lenkkeileviä naisia takamuksille Töölönlahdella

Lue lisää: Takamuksille lyövistä sähköpotkulautailijoista on tehty jo 13 rikosilmoitusta Helsingissä

Poliisin esitutkinnassa kävi ilmi, että tekijät olivat kolme alle 15-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias ei ole lain mukaan rikosoikeudellisessa rangaistusvastuussa teostaan.

Asianomistajina oli 14 aikuista henkilöä.

Poliisi on kuullut kaikkia kolmea poikaa. Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan, että poikien huoltajat ja lastensuojelu ovat tietoisia tapahtuneesta.

”Esitutkinnassa tekojen motiiviksi selvisi se, että pojat halusivat härnätä ihmisiä ja saada heidät suuttumaan. Motiivi ei siis ollut seksuaalinen. He olivat kuulusteluissa hyvin pahoillaan teoistaan, sanoo tutkinnanjohtaja”, rikoskomisario Jutta Antikainen kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi päättää tapauksen esitutkinnan.

Vastaavissa tapauksissa poliisi kehottaa kansalaisia soittamaan mahdollisimman pian hätänumeroon, ottamaan epäiltyjen tuntomerkit ylös ja tekemään rikosilmoituksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat