Miten rutiköyhä, vuoteenoma leski pystyi rakennuttamaan hienon talon Helsingin ytimeen? Kysymys askarrutti tutkijoita pitkään, kunnes uusi löytö mullisti kaiken - Helsinki | HS.fi

Miten rutiköyhä, vuoteenoma leski pystyi rakennuttamaan hienon talon Helsingin ytimeen? Kysymys askarrutti tutkijoita pitkään, kunnes uusi löytö mullisti kaiken

Tutkijoiden uudet löydöt muuttivat Ruiskumestarin talon historian. Nykyisin museona toimiva rakennus vanheni kaksi vuotta, ja sen taustalta paljastui karu tarina, johon liittyy monia murheellisia käänteitä ja oikeusjuttu.

Helsingin kaupunginmuseon tutkijat Anne Rysti ja Jere Jäppinen Ruiskumestarin talon pihakamarissa. Kuvaushetkellä museo oli vielä suljettuna, matot rullattuina ja huonekalut peitettyinä. Rakennus on Helsingin kantakaupungin vanhin paikallaan säilynyt puutalo.

28.11.2021 7:00 | Päivitetty 29.11.2021 7:40

Ruiskumestarin talo on juuri avautunut joulukauteen, ja pian lukuisat päiväkoti- ja koululaisryhmät saapuvat Kruununhakaan tutustumaan vanhanajan joulun tunnelmaan.

Museon vanhat tapetit, huonekalut ja kaakeliuunit vievät kävijät 1800-luvun tunnelmaan. Keittiön hellassa oikea tuli lämmittää, vartaassa roikkuu rivi ruisleipiä, ja jouluksi salin nurkkapöydälle tuodaan joulukuusi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat