Tupakoijat hivuttautuvat metri metriltä lähemmäksi Triplan ovia, vaikka niiden luona ei saisi polttaa - Helsinki | HS.fi

Tupakoijat hivuttautuvat metri metriltä lähemmäksi Triplan ovia, vaikka niiden luona ei saisi polttaa

Triplan sisäänkäyntien edustoilla ei ole paikkaa tupakantumpeille, koska ne halutaan pitää savuttomina. Tumppeja survotaan nyt roskisten kansiin.

Osa tupakoijista jättää tumpin Triplan ulkopuolella roskiksen kannen päälle.

24.11. 9:49 | Päivitetty 24.11. 10:01

Kauppakeskus Triplan edessä ohikulkijoita tervehtii sotkuinen näky: teräksinen roskiksen kansi on täynnä tupakantumppeja.

Ovatko tuhkakupit viety kauppakeskus Triplan ovilta kokonaan pois vai mistä on kyse?

”Tilannehan on se, että tupakointi Triplan ovien läheisyydessä on kielletty. Minkään sisäänkäynnin läheisyydessä ei saa tupakoida”, kertoo kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki.

Kivimäen mukaan tupakointi on kielletty kahdeksan metrin etäisyydellä kaikilla sisäänkäynneillä ja tästä kerrotaan kyltein.

”Valitettavasti kaikki ihmiset eivät sitä noudata ja he tupakoivat oven läheisyydessä, vaikka siinä on kieltomerkit ja yritämme opastaa tupakoimaan kauempana”, Kati Kivimäki sanoo.

Kauppakeskusjohtaja painottaa, että tupakkapaikkoja kyllä Triplasta löytyy, mutta ne sijaitsevat hieman etäämpänä oviaukoista.

”Tupakkapaikoilla olisi kyllä niitä tupakantumpeille varattuja roskiksia, mutta kun tupakoidaan väärässä paikassa, niin etsitään sitä toista vaihtoehtoa”, Kivimäki pahoittelee sotkuista näkyä.

”On ikävää, jos asiakkaat näkee kasan tumppeja. Siivoamme niitä jatkuvasti ja pyrimme pitämään paikat siistinä, mutta ensisijaisesti toivomme, että asiakkaat tupakoivat tupakkapaikoilla”, Kivimäki sanoo.

Triplan roskiksien yhteyteen on hiljattain tuotu putkia pantillisia tölkkejä ja pulloja varten, mutta tällä uudistuksella ei Kivimäen mukaan ole mitään tekemistä tupakantumppiroskisten kanssa.

”Jos sallisimme tupakoinnin oven edessä, se ei ainakaan vähentäisi sitä vaan lisäisi tupakointia. Ihmiset eivät halua tupakansavussa asioida, emmekä me halua, että ihmiset joutuvat kulkemaan sisäänkäynneissä tupakansavun keskeltä.”

Kivimäen mukaan kahdeksan metriä on etäisyys, jolla kiinteistöalalla yleisesti varmistetaan, että tupakansavu ei kulkeudu sisätiloihin.

”On tärkeää, että savu ei häiritse niitä, jotka eivät tupakoi.”

Tupakointipaikkoja on Triplan ympärillä kaikkiaan 15, joista kaksi asema-aukion edessä.

”Tupakointipaikkoja on kaikkien kulkuväylien kohdalla, mutta ei ihan oven vieressä vaan pikkaisen kauempana, eikä tarvitse montaakaan askelta astua, että sellaisen löytää.”

Lue lisää: Helsingin vuokrataloissa järjetön tilanne: vain joiltain asukkailta on tupakointi kielletty kaikkialla – ”Toivotaan, että ihmiset ymmärtäisivät olla polttamatta”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat