Oikeuskansleri Tuomas Pöysti valittiin vuoden dosentiksi - Helsinki | HS.fi

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti valittiin vuoden dosentiksi

Vuoden dosentin valinnan pääkriteereinä ovat dosentin ansiokas toiminta Helsingin yliopiston tutkimus- ja opetustehtävissä ja niiden edistäminen merkittävällä tavalla.

Tuomas Pöysti on vuoden dosentti 2021.

24.11. 17:18

Vuoden 2021 dosentiksi on valittu hallinto-oikeuden dosentti, oikeuskansleri Tuomas Pöysti. Valinnan teki Helsingin yliopiston dosentti­yhdistys.

Perustelujen mukaan Pöysti on omalla toiminnallaan näyttänyt esimerkkiä tieteellisen pohjakoulutuksen ja dosenttina toimimisen yhdistämisessä yhteis­kunnalliseen vaikuttamiseen.

Erityisiksi ansioiksi dosenttiyhdistys katsoo Pöystin aktiivisen osallistumisen yliopisto­yhteisön toimintaan ja opetukseen huolimatta vaativista ja merkittävistä yhteis­kunnallisista tehtävistään yliopiston ulkopuolella.

Yliopiston tiedotteen mukaan vuoden dosentin valinnan pääkriteereinä ovat dosentin ansiokas toiminta Helsingin yliopiston tutkimus- ja opetustehtävissä sekä niiden edistäminen merkittävällä tavalla.

Erityisesti valinnassa otetaan huomioon, jos ehdokas on edistänyt oman tieteen­alansa tuntemusta yhteis­kunnassa, toiminut ansiokkaasti yhteiskunnan eri sektoreilla tai toiminut esimerkillisellä tavalla Helsingin yliopiston tieteellisen tutkimuksen ja opetuksen edustajana sekä edistänyt oman tieteen­alansa tuntemusta kansain­välisellä tasolla.

Dosenttiyhdistyksen mukaan työkiireistään huolimatta Pöysti on aina ollut valmis antamaan panostaan opiskelijoiden hyväksi. Hän on ollut myös helposti lähestyttävä ja kannustava.

”Pöystillä on hyvin laaja oikeudellinen yleistietämys ja hän keskustelee mielellään erilaisista oikeudellisista ongelmista. Moni tiedekunnan professori ja tutkija on sparraillut ajatuksiaan hänen kanssaan”, perusteluissa sanotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat