Helsingin yliopiston uusi hallitus on valittu: tässä on 12 jäsenen lista - Helsinki | HS.fi

Helsingin yliopiston uusi hallitus on valittu: tässä on 12 jäsenen lista

Helsingin yliopiston uudessa hallituksessa on 12 jäsentä.

Yliopiston hallitus kokoontuu päärakennuksessa Helsingin ydinkeskustassa.

25.11. 18:45

Helsingin yliopistoon on valittu uusi hallitus.

Helsingin yliopiston henkilökunta valitsi vaaleissa 23. –25.11.2021 yliopiston hallituksen yliopistoyhteisöä edustavat jäsenet neljän vuoden toimikaudeksi 1.1.2022–31.12.2025. Yliopistoyhteisöstä hallituksessa ovat edustettuina yliopiston professorit, muu opetus- ja tutkimushenkilöstö sekä muu henkilöstö ja opiskelijat.

Uuteen hallitukseen valittiin yliopistoyhteisöä edustaviksi jäseniksi professorit Markku Kulmala, Henrik Meinander ja Risto Renkonen sekä muun tutkimus- ja opetushenkilöstön jäseniksi Marja Mikkola ja Timo Valtonen sekä hallituksen opiskelijajäseniksi valtiotieteiden ylioppilas Paula Karhunen ja luonnontieteiden kandidaatti Sebastian Österman. Opiskelijajäsenet ovat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) nimeämät.

Yliopiston hallitus toimii neljän vuoden toimikauden ajan alkaen vuoden 2022 alusta. Opiskelijajäsenillä on normaaliin tapaan kahden vuoden toimikausi.

Aiemmin keväällä yliopistokollegio valitsi yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet, jolloin hallitukseen valittiin Niklas Bruun, Ilona Herlin, Sanni Lehtinen, Mari Pantsar ja Ilona Riipinen.

Presidentti Tarja Halosen puheenjohtama edellinen hallitus päättää työnsä vuoden loppuun.

Oikaisu 26.11.2021 kello 11.52: Poistettu luonnehdinta siitä, että neljän vuoden välein valittaisiin 12 jäsentä. Hallituksen jäsenmäärä voi muuttua eri valintakerroilla. Lisäksi täsmennetty sitä, ketkä valituista edustavat yliopistoyhteisöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat