Lisätietoa Helsingin yliopiston keväästä: etätyö jatkuu, mutta koronapassille jätetään ovi auki tietyissä tilanteissa - Helsinki | HS.fi

Lisätietoa Helsingin yliopiston keväästä: etätyö jatkuu, mutta koronapassille jätetään ovi auki tietyissä tilanteissa

Täysimääräinen paluu yliopistolle ei häämötä vieläkään.

Koronapassilla voi Helsingin yliopistolla kiertää esimerkiksi väitöstilaisuuksien 20 hengen yleisörajoitusta.

17.12.2021 11:28

Helsingin yliopiston etätyösuositusta jatketaan toistaiseksi, kertoo yliopiston uusi koronaohje. Syynä on jälleen heikentynyt koronavirustilanne ja omikronmuunnos.

Jos koronavirustilanne muuttuu, asiaa tarkastellaan uudelleen tammikuun lopussa.

Ohjeen mukaan toisen periodin opetus ja tentit toteutetaan pääosiltaan suunnitellusti. Lisäksi kevään 2022 opetus suunnitellaan niin, ettei pandemiatilanne enää aiheuta rajoituksia opetusjärjestelyihin.

Tiedekuntien ja koulutusohjelmien on kuitenkin varauduttava siihen, että tammikuussa suuret opetusryhmät (yli 50 ihmistä) saatetaan joutua siirtämään etäopetukseen.

Yliopiston tilaisuudet ja tapahtumat muutetaan etänä pidettäviksi 16.1.2022 asti, mikäli se on mahdollista. Välttämättömät tapahtumat voidaan järjestää läsnätapahtumina terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Koronapassia voi koronarajoitusten välttämiseksi edellyttää niissä yliopiston tilaisuuksissa, jotka eivät ole opetusta tai tutkimusta tai muuten sisäistä normaalia toimintaa, kuten toimielinten kokoukset tai virallisia tilaisuuksia kuten avajaiset ja promootiot. Esimerkiksi Tiedekulman yleisötilaisuudet, erilaiset seminaarit ja paneelit ovat yleisötilaisuuksia, ja niissä voi edellyttää koronapassia.

Väitöstilaisuuksissa on 20 hengen yleisömäärärajoitus, mutta koronapassia vaatimalla rajoituksen voi välttää. Tällöin yli 16-vuotiaiden väitöstilaisuuteen osallistuvien on esitettävä koronapassi. Rajoitukset ja koronapassivaatimus koskevat nimenomaan ulkopuolista yleisöä, jotka eivät ole paikalla väitöstilaisuuden toteuttamiseen liittyvässä työ- tai luottamustehtävässä.

Päätöksen taustalla on Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulkinta, että väitöstilaisuudet ovat yleisötilaisuuksia.

Kasvomaskisuositus jatkuu yliopiston kaikissa tiloissa, joissa ei olla yksin. Opetus- ja opiskelutilanteissa pitää käyttää aina maskia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat