Poro vaeltaa Länsi-Helsingissä – Poliisi ei ole saanut uusia havaintoja, ohikulkijat ihmeissään: ”Miksi se on täällä?” - Helsinki | HS.fi

Poro vaeltaa Länsi-Helsingissä – Poliisi ei ole saanut uusia havaintoja, ohikulkijat ihmeissään: ”Miksi se on täällä?”

Poliisi ei perjantai-illalla puoli yhdeksän aikaan ollut saanut uusia havaintoja porosta. Poliisin ei aktiivisesti etsi poroa, vaan etsintöjä jatketaan sitten, kun eläimestä saadaan lisähavaintoja.

Poro liikkui Hämeenlinnanväylän tuntumassa.

7.1. 13:24 | Päivitetty 7.1. 20:33

Poro liikkui puolenpäivän jälkeen irrallaan Hämeenlinnanväylän varrella Pohjois-Haagan kohdalla.

Poliisi tiedotti asiasta Twitterissä hieman ennen kello 13:a perjantaina.

Poliisi viestitti, että alueen autoilijoilta toivotaan erityistä varovaisuutta liikenteessä poron vuoksi.

Poliisi kehotti ilmoittamaan hätänumeroon 112, jos tietää, kenen poro on karkuteillä.

”Viimeinen havainto on porosta Nuijamiestentien kohdalla. Sen jälkeen poro on ilmeisesti siirtynyt läheiseen metsikköön”, Helsingin poliisin viestintäasiantuntija Lili Schatz kertoi HS:lle hieman ennen kello 14:ää.

Kello 14:n jälkeen poliisi kertoi, että poron etsinnät on keskeytetty toistaiseksi tuloksettomina.

Poliisi ei perjantai-illalla puoli yhdeksän aikaan ollut saanut uusia havaintoja porosta. Poliisin ei aktiivisesti etsi poroa, vaan etsintöjä jatketaan sitten, kun eläimestä saadaan lisähavaintoja.

Ida Aalbergin puiston ympäristössä liikkunut HS:n toimittaja Emilia Kangasluoma kertoi kello 15:n aikoihin, ettei alueella ole näkynyt havaintoja poron tekemistä jäljistä.

Kangasluoma kysyi alueella liikkuneelta Sara Siparilta ja hänen Leevi-pojaltaan, olivatko he mahdollisesti nähneet poroa.

”Ei olla nähty poroa. Mistä se olisi edes tullut, miksi se on täällä. Se olisi tosi outoa, lähdetään etsimään sitä”, Sara ja Leevi Sipari totesivat.

Runar Schildtsin puistossa liikkuneet Sari Svensk ja hänen poikansa Daniel eivät olleet kuulleet karussa olevasta porosta ennen kuin HS kertoi asiasta heille.

”Aika hassua, jos poro tulisi vastaan Haagassa. Mistä se on karannut? Jos poro tulisi vastaan, osaisiko sitä edes reagoida”, Sari ja Daniel Svensk miettivät.

Espoon Nuuksio Reindeer Parkista kerrottiin HS:lle, ettei sieltä ole poroa karkuteillä.

Reindeer Parkista karkasi loppuvuodesta 2020 nuori urosporo Usva. Usva oli tuolloin karkuteillä Nuuksion kansallispuistossa muutaman päivän ennen kuin poro saatiin hyväkuntoisena kiinni.

Porosta oli mahdollisesti havaintoja Keski-Uudellamaalla jo keskiviikkona.

Facebookin Tuusulalaisten ilmoitustaulu -ryhmässä julkaistiin keskiviikkona otettu kuva irrallaan juoksevasta eläimestä Tuusulan Kalliopohjassa. Julkaisussa aprikoitiin voisiko kuvassa olla poro. Jotkut tosin epäilivät, että kyseessä olisi ollut metsäkauris.

Torstaina aamupäivällä puolestaan porolta vaikuttava eläin juoksi Vantaan Tammistossa.

”Porolta vaikuttava eläin kulki pohjoisesta pitkin Tammiston kauppatietä liikenteen seassa. Eläimen takana oli autoja. Ne liikkuivat rauhallisesti, eikä vaaratilannetta syntynyt. Eläin kääntyi oikealle peltoa kohti”, eläimestä kuvan ottanut Emma Laaksonen kertoo.

Poroksi epäilty eläin nähtiin myös Vantaan Tammistossa loppiaisena aamupäivällä huoltoaseman tuntumassa.

Näitkö poron Helsingissä tänään perjantaina? Kerro tietosi meille sähköpostitse osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi tai lähetä kuva alla olevalla lomakkeella.

Lue myös: Peura ja kauris menevät alati sekaisin, vaikka niiden peräpäästä löytyy selvä tuntomerkki – Kokeile HS:n testillä, erotatko Helsingissä toikkaroivat eläimet

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat