Kokki Miro Banikille soitettiin veneestä, jonne haluttiin juhla­tarjoilut kahdessa tunnissa –Tästä on kyse ravintola-alalla yleistyvässä ilmiössä

Ravintolakulttuuriin on tullut viime vuosina täysin uusi ilmiö: kokin voi tilata kotiin, jossa hän loihtii pöytään vaikkapa viiden ruokalajin illallisen.

Miro Banikin työtä on valmistaa ihmisille ravintolaruokaa heidän kodeissaan.

15.2.2022 2:00 | Päivitetty 15.2.2022 7:09

Kokki Miro Banik, 39, herää niin varhain, että muu Helsinki nukkuu vielä sikeästi.

Sen jälkeen hän ajaa hankkimaan raaka-aineita iltaa varten.

”Joskus ajan jonkin tietyn asiakkaan haluaman tuotteen takia vaikka kaksi tuntia, jotta saan sen, mitä haen”, Banik kertoo.

Kierroksen jälkeen hän ajaa yrityksensä keittiölle Oulunkylään ja aloittaa ruoan esivalmistelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat