Porona pidetty eläin noussut Korkeasaaressa jalkeilleen – alkuperä ja alalaji edelleen epäselviä - Helsinki | HS.fi

Porona pidetty eläin noussut Korkeasaaressa jalkeilleen – alkuperä ja alalaji edelleen epäselviä

Helsingissä viikonloppuna huomiota herättäneen poron tai metsäpeuran alkuperää selvitellään parhaillaan.

Korkeasaaren eläintarha julkaisi sunnuntaina uuden kuvan lauantaina kiinniotetusta porosta tai peurasta.

9.1. 11:25

Lauantaina Helsingistä kiinni otettu ja Korkeasaaren eläintarhaan hoitoon viety poro tai metsäpeura on selvinnyt kriittisestä yöstään. Eläin on ollut jalkeilla ja syönyt, kertoo Korkeasaaren villieläinsairaala Twitterissä.

”Terveisiä villieläinsairaalasta, peura jaloillaan ja ruoka maistuu”, Korkeasaaresta kerrottiin.

Eläimen vointia tarkkaillaan kuitenkin yhä. Vasalla oli voimakkaita stressioireita sen jälkeen, kun se otettiin kiinni.

Korkeasaaren eläintarha julkaisi lauantaina kuvan villieläinsairaalaan tuodusta peurasta, joka herätti huomiota seikkaillessaan viikonloppuna ympäri Helsinkiä.

Eläimen alkuperää selvitetään ja dna-testin tulosta odotetaan edelleen. Korkeasaari kertoi lauantaina, että eläin on huonokuntoinen viime kevään vasa, minkä vuoksi on hankalaa määrittää, onko kyseessä poro eli kesytetty tunturipeura vai metsäpeura.

”Metsäpeura on vähän kookkaampi ja sopeutunut liikkumaan puiden seassa sekä syvemmässä lumessa: sillä on pidemmät jalat, pidempi kuono ja kapeammat sarvet. Eli jos vertailukohtaa ei ole, ei tunnistaminen välttämättä ole ihan helppoa”, Korkeasaaresta kerrottiin eläinten välisestä erosta.

Porolta näyttävästä eläimestä tehtiin havaintoja jo keskiviikkona Keski-Uudellamaalla. Torstaina aamupäivällä porolta vaikuttanut eläin nähtiin Vantaan Tammistossa.

Perjantaina porohavaintoja tehtiin Pohjois-Haagassa ja lauantaiaamuna Länsi-Pasilassa poliisiaseman edustalla. Lopulta eläin otettiin kiinni lauantaiaamupäivästä Eläintarhan alueella sijaitsevasta Helsingin kaupunginpuutarhasta.

Lue lisää: Korkeasaari selvittää, onko Helsingissä seikkaillut poro sittenkin metsä­peura – Ensi yö on kriittinen eläimen voinnin kannalta

Suuresti huomiota herättänyt eläin keräsi ihmisiltä sosiaalisessa mediassa paljon kysymyksiä, joihin Korkeasaaren eläintarha on vastannut Twitterissä aktiivisesti.

Korkeasaaresta kerrottiin muun muassa, että mikäli vierailija osoittautuisi metsäpeuraksi, olisi se poroa huomattavasti harvinaisempi eläin.

”Metsäpeuroja (Rangifer tarandus fennicus) elää vain Suomessa ja Venäjän Karjalassa yhteensä noin 4 500 yksilöä. Siis paljon, paljon harvinaisempi kuin poro”, Korkeasaari twiittasi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat