Sorkkaeläimen jalka löytyi töölöläisen auton alta vailla selitystä: ”Olen nähnyt viikon­lopun jälkeen tiellä rintaliivejä ja kenkiä, mutta kaviota en ole ennen bongannut”

Aurorankadulta löytyi eläimen jalka. Sen on todennäköisesti raahannut kadulle kettu tai supikoira.

Aamukävelyllä ollut Patrick Wikblad kohtasi erikoisen näyn: auton alla oli sorkkaeläimen jalka.

7.3. 16:25

ETU-TÖÖLÖN Aurorankadulla kulkenut Patrick Wikblad törmäsi maanantaiaamuna kummalliseen näkyyn. Tien varteen pysäköidyn auton alta pilkotti eläimen jalka.

”Olen kyllä nähnyt viikonlopun jälkeen tiellä rintaliivejä ja kenkiä, mutta kaviota en ole ennen bongannut”, kertoo Wikblad.

Wikblad arvelee, että kyseessä on jonkin sorkkaeläimen jalka.

Suurriistavirka-apupäivystäjä Paula Laukkanen Helsingin riistanhoitoyhdistyksestä arvioi, että kyseessä on metsäkauriin jalka.

”Se on niin pieni. Ja suurin osa Helsingin alueella kuolleista sorkkaeläimistä on kauriita.”

Helsingin alueella tapahtuu noin 80 riistakolaria vuosittain ja niistä suurin osa, noin 70, on kauriskolareita.

Kukaan tuskin voi varmuudella kertoa, kuinka metsäkauriin jalka on joutunut Etu-Töölöön, mutta Laukkasella on hyvä veikkaus.

”Todennäköisesti se on jäänyt auton alle, ja autoilija ei ole ilmoittanut siitä poliisille. Sitten joku eläin, kettu tai supikoira, on raahannut jalan tänne.”

Joskus kauriita tappavat Laukkasen mukaan myös vapaana juoksevat isot koirat.

”Koirakuri on välillä Helsingissä tosi löyhää, ja iso koira saa kauriin kyllä tapettua.”

Minkään isomman eläimen Laukkanen ei usko kaurista tappaneen.

”Kun joku peto on syönyt näin ison eläimen, ihmiset saattavat huolestua, että onko täällä susia, mutta siitä tuskin on kyse.”

Laukkanen muistuttaa, että riistaonnettomuuden sattuessa siitä on hyvä ilmoittaa heti hätänumeroon. Tällöin loukkaantuneet eläimet saadaan lopetettua nopeasti, eivätkä ne kärsi.

Lue myös: Peura ja kauris menevät alati sekaisin, vaikka niiden peräpäästä löytyy selvä tuntomerkki – Kokeile HS:n testillä, erotatko Helsingissä toikkaroivat eläimet

Lue myös: Helsingissä lopetettu susi lähetettiin taksilla Ouluun tutkittavaksi – Eläinlääkäriä suretti, kun hän paneutui pedon kuntoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat