Kaksikielinen tutkinto kerää suitsutusta: Helsingin yliopistolla suomeksi ja ruotsiksi opiskelleet kokivat hyödyn työmarkkinoilla

Helsingin yliopiston tekemän selvityksen mukaan ruotsin kielen taidosta on hyötyä työmarkkinoilla.

Kaksikielisen tutkinnon on voinut suorittaa Helsingin yliopistossa vuodesta 2010 lähtien.

9.3. 12:04

Helsingin yliopisto on kartoittanut kaksikielisen tutkinnon suorittaneiden opiskelijoiden kokemuksia ja kielitaidon tuomia hyötyjä työelämässä. Yliopiston kaksikielisessä tutkinnossa toinen opiskelukieli on ruotsi.

Vastanneista 70 prosenttia koki, että he olivat saaneet riittävät valmiudet työskennellä suomeksi ja ruotsiksi omalla alallaan. Vain kolme prosenttia vastanneista koki, ettei kaksikielinen tutkinto tuonut hyötyä työmarkkinoilla.

Helsingin yliopisto on tarjonnut mahdollisuutta suorittaa kaksikielinen tutkinto vuodesta 2010 lähtien. Helsingin yliopisto on Suomen ainoa yliopisto, jossa kaksikielinen tutkinto on mahdollista suorittaa. Tähän mennessä 282 opiskelijaa on suorittanut kaksikielisen tutkinnon.

Yliopistossa on kahdeksan koulutusohjelmaa, jotka tarjoavat mahdollisuuden kaksikieliseen tutkintoon. Näitä ovat muun muassa biologian, ympäristötieteiden, fysiikan ja oikeusnotaarin koulutusohjelmat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat