Järkyttävä yllätys odotti pahaa­-aavistamattomia hiihtäjiä mäessä – Jonkun väitetään heittäneen hiekkaa ladulle Paloheinässä

Paloheinän hiihtoladuilla tapahtui vaarallinen tilanne keskiviikkona 16. maaliskuuta, kun hiihtäjä kaatui jyrkässä kohdassa. Hiihtäjien havaintojen mukaan ladulle oli heitetty hiekkaa.

Paloheinän jyrkkä loppulasku johtaa stadionille parkkipaikan ja Suomen Ladun majan eteen. Arkistokuvassa näkyvät laskun viimeiset metrit.

17.3. 13:58 | Päivitetty 17.3. 14:21

Matti-Jussi Partanen veti perinteiseen tapaan hiihtokoulua Paloheinässä keskiviikkona, kun kuuli, että mieshiihtäjä oli kaatunut ladulla jyrkässä kohdassa juuri ennen stadionia.

Hänen tietojensa mukaan ladulle oli heitetty hiekkaa.

”Hiekoitettu latu oli vaarallisen mäen kohdalla”, Partanen vahvistaa HS:lle.

Moni Paloheinän laduista päättyy tiettyyn mäkeen, jossa hiihtäjän vauhti voi nousta jopa 50 kilometriin tunnissa.

Partanen on yrittäjä, joka valmentaa sekä hiihtoa että juoksua. Hänen mukaansa sanoma ladun hiekoituksesta levisi hiihtäjien keskuudessa. Joukko hiihtäjiä meni korjaamaan ladun luonnonlumella.

Helsingin laduista vastaava tiimiesimies Mircos Kienanen kuuli hiekasta Paloheinän hiihtoladut Facebook-ryhmästä, jonne Partanen oli tehnyt päivityksen aiheesta.

Kienanen ei nähnyt hiekkaa ladulla. Hän oli lähinnä havainnut kuusenhavuja.

Kienasen mukaan hiihtäjät eivät ole olleet yhteydessä häneen asian tiimoilta, ja hänen tietonsa perustuvat Facebook-ryhmään.

Paloheinän hiihtoladut Facebook-ryhmän ylläpitäjä ja aktiivihiihtäjä Juhani Styrman kommentoi tapahtunutta ”erittäin vaaralliseksi”. Hän muistutti, kuinka eläkeläismies kuoli vastaavassa tapauksessa vuonna 1995.

Kyseessä oli ilkivalta, jossa asialla olivat noin kymmenvuotiaat pojat, jotka olivat saaneet päähänpiston.

Eilen keskiviikkona selvittiin ilmeisesti kuitenkin säikähdyksellä.

Lue myös: Imppu Behm väisti nelivuotiasta Paloheinän hiihtoladulla – Seurauksena isä tyrmäsi hiihtäjän iskulla palleaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat