Kontulalaisen kerros­talon rappu­käytävässä on palanut valo yhtä­jaksoisesti jopa vuosi­kymmenen ajan

Kontulan Ostostiellä olevassa kerrostalossa on asukkaan mukaan ollut käytävässä valo päällä ainakin vuodesta 2013. Naapuri väittää, että valo on palanut pidempään.

Valot ovat loimottaneet sinnikkäästi kontulalaisessa kerrostalossa.

27.3. 11:00

Yhdeksänkerroksisen kerrostalon rappukäytävän valo on ollut jatkuvasti päällä Kontulassa ainakin vuodesta 2013 lähtien. Näin havainnoi HS:ään yhteyttä ottanut talon asukas, Armi Pohjansaro.

Pohjansaro muutti asuntoon vuonna 2013, jolloin hän havaitsi ensi kertaa valo-ongelman. Kyseessä on Helsingin kaupungin asuntojen eli Hekan kerrostalo Kontulan Ostostiellä.

Pohjansaron naapuri kertoi hänelle koiraa ulkoiluttaessaan talon pihalla, että ilmiö on jopa vanhempi. Naapurin tietojen mukaan taloon tehtiin vuonna 2010 remontti, jonka jälkeen valo on ollut päällä yhtäjaksoisesti.

Näin ollen valot olisivat loistaneet putkeen yli vuosikymmenen ajan.

Talo, jossa valot palavat aina, on Kontulan Ostostiellä.

Pohjansaro on kuullut ystäviltään, että sama ilmiö on myös Kumpulan Valimotien sekä Kontulankaaren taloissa. Nekin ovat Hekan asuntoja.

Hän ihmettelee, että inflaation ja Ukrainan sodan takia päättäjät korostavat, että energiaa pitää pyrkiä säästämään, mutta kaupunki ei toimi ohjeiden mukaisesti.

Hekalle tieto jatkuvasti palavasta valosta oli yllätys.

Viestintäpäällikkö Annika Laineen mukaan asukkaat eivät ole tehneet asiasta vikailmoitusta, eikä yhtiöllä ole ongelmasta muuta tietoa.

Laineen mukaan asiasta on nyt viestitty Hekan huoltoon.

Lue lisää: Hätäulos­käynnistä ei päässyt ulos, koska takana olikin asvalttia – Helsingin vuokra­talojen väestön­suojissa piilee kiusallisia heikkouksia, väittää asiantuntija

Hekalle väitetty valo-ongelma tuli yllätyksenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat