Yhtäkään Helsingin yliopiston vaihto-opiskelijaa ei ole enää Venäjällä – Viimeiset kaksi kutsuttiin pois, kun sota alkoi

Helsingin yliopistossa on tällä hetkellä 15 venäläistä ja kaksi ukrainalaista vaihto-opiskelijaa.

Allegro-junien liikennöinti Suomen ja Venäjän välillä päättyy maanantaina.

25.3. 10:38

Yhtäkään Helsingin yliopiston vaihto-opiskelijaa ei ole enää Venäjällä, kertoo yliopiston kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden päällikkö Minna Koutaniemi HS:lle.

Kun Venäjä hyökkäsi 24. helmikuuta Ukrainaan, Helsingin yliopiston suomalaisia vaihto-opiskelijoita oli Venäjällä kaksi. Yliopisto kehotti heitä molempia palaamaan Ulkoministeriön ohjeiden mukaisesti ja he palasivat.

Lisäksi Helsingin yliopisto perui yhden suomalaisen vaihto-opiskelujakson Venäjällä ennen kuin se ehti alkaa. Luonnollisesti Ukrainassakaan ei ole nyt yliopiston vaihto-opiskelijoita.

Helsingin yliopistossa on tällä hetkellä 15 venäläistä ja kaksi ukrainalaista vaihto-opiskelijaa.

Koutaniemen mukaan Venäjällä oli jo ennen hyökkäystä tavallista vähäisempi määrä suomalaisia vaihto-opiskelijoita. Se johtui siitä, että Venäjän koronavirustilanne on ollut viime ajat niin kehno.

Helsingin ja Pietarin väliä kulkeneen Allegro-junan liikennöinti keskeytetään maanantaista alkaen, joten liikkuminen Suomen ja Venäjän välillä hankaloituu merkittävästi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat