Käpylässä sijaitsevaa toimisto­rakennusta halutaan korottaa kahdella asuin­kerroksella

Karjalan Liitto suunnittelee Käpylän Karjalataloon kahta lisäkerrosta, joihin tulisi asuntoja. Suunnitelma on alkuvaiheessa.

Karjalatalon pihaa koristaa Evakkoäiti-patsas. Taloa halutaan korottaa kahdella kerroksella.

1.4. 8:46 | Päivitetty 1.4. 9:16

Käpylässä sijaitsevassa Karjalatalossa suunnitellaan isoa saneerausta.

”Karjalatalo on laajemman saneerauksen tarpeessa, sillä vuonna 1974 rakennettuun rakennukseen ei olla tehty isompia remontteja”, sanoo Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn.

Örnin mukaan kaavamuutoshakemus on jätetty Helsingin kaupungille ja arvio on, että rakentaminen päästään aloittamaan kahden vuoden kuluttua.

Karjalan Liitto haluaa säilyttää nykyiset kolme kerrosta talossa jäsenistön käytössä ja rakentaa lisäksi kaksi uutta asuinkerrosta. Kokonaisuudessaan uudessa suunnitelmassa on siis viisi kerrosta.

Karjalatalossa pidetään ensi viikon torstaina 7. huhtikuuta infotilaisuus, jossa arkkitehti tulee esittelemään paikallisille uutta suunnitelmaa. Myös Helsingin kaupungin edustaja toivotaan paikalle.

Helsingin kaupungin karttapalveluissa Käpylänkuja ensimmäisen kohdalla ei ole vireillä asemakaavaa, osayleiskaavaa tai muita suunnitelmia. Hanke ei ole myöskään kaupungin osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, mikä on prosessin käynnistämisen ensimmäinen vaihe.

”Kaavahakemus on jätetty, mutta se ei ole tullut vireille”, kertoo maankäytön johtava arkkitehti Eeva Pirhonen Helsingin kaupungilta.

Hänen mukaansa Karjalan Liiton arvio siitä, että rakentamaan päästäisiin mahdollista noin kahden vuoden kuluttua, kuulostaa oikealta.

”Kahden vuoden käsittelyaika on tällaisissa realistinen ja hyvin tyypillinen. Lopullinen ratkaisu tehdään kaavaprosessin yhteydessä”, Pirhonen sanoo.

Oikaisu 1.4.2022 klo 9.15. Korjattu karttaan Karjalatalon oikea sijainti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat