Kauppakeskus Redin vieressä sijaitseva Verkkosaari näyttää korona-aikana osoittautuneen haastavaksi sijainniksi anniskeluravintoloille.
Alueella toiminut Olutravintola Jano ilmoitti maaliskuun lopulla lopettavansa toimintansa. Janon toimitusjohtaja Jari Sikkilän mukaan sulkemispäätöksen takana olivat alaa kurittaneet rajoitukset ja valtion riittämätön tukipolitiikka.
Sikkilä kertoo Verkkosaaren Janon avanneen ovensa epäonnisesti juuri pandemian alla tammikuussa 2020 ja joutuneen sulkemaan ovensa ensimmäistä kertaa rajoitusten vuoksi jo muutaman kuukauden kuluttua, maaliskuussa 2020.
Kuvakaappaus Olutravintola Janon Facebook-sivulta.
Sikkilä kertoo ravintolaketjun keskittyvän nyt muihin Jano-ravintoloihinsa, jotka sijaitsevat Oulunkylässä ja Vantaanlaaksossa.
Vaikka valtioneuvosto kumosi 1. maaliskuuta alkaen asetuksen, jolla rajoitettiin ravintoloiden toimintaa koronaepidemian aikana, ei ravintoloiden tilanteessa Sikkilän mukaan ole edelleenkään kehumista. Tuet kovia kokeneelle alalle ovat hänen mukaansa riittämättömät, ja ravintolat kärsivät huutavasta henkilökuntapulasta.
Kuvakaappaus kalaravintola Muikean Muikun Facebook-sivuilta, missä ravintola ilmoitti sulkevansa ovensa 1.1.2022 alkaen.
Jano ei ole Verkkosaaren ainoa koronarajoituksista kärsinyt anniskeluravintola. Pandemian ensimmäisenä vuonna avattu ruoka- ja olutravintola Muikea Muikku ilmoittaa verkkosivuillaan ravintolan olleen toistaiseksi suljettuna jo neljättä kuukautta putkeen.
Tilapäisesti suljetun paikan tilanne näyttää kuitenkin Janoa valoisammalta. Kalojen mukaan nimettyyn ravintolaketjuun kuuluva Muikea Muikku tiedotti huhtikuun alussa Facebook-sivuillaan avaavansa ovensa uudestaan 27. huhtikuuta nykyisissä tiloissaan Capellanrannassa.
Kuvakaappaus kalaravintola Muikean Muikun Facebook-sivuilta, missä ravintola ilmoitti lopettavansa vuoden alusta kestäneen tilapäisen sulkunsa 27.4.2022.
Kalaravintoloiden ravintolatoimen johtaja Jan Karppasen mukaan Muikean Muikun tilapäinen sulku johtui pandemiatilanteesta. Ravintola avattiin heinäkuussa 2020 pahimpaan korona-aikaan.
”Mutta ei sitä silloin voinut tietää”, Karppanen kertoo puhelimitse.
Vuoden alussa ravintola päätti käyttää koronasulun hioakseen konseptiaan, minkä vuoksi ravintolan avaaminen on hieman viivästynyt. Muikea Muikku muuttuu nyt enemmän kalaravintoloiden näköiseksi ja avaa ovensa huhtikuun lopulla Karppasen mukaan ”uusin kujein”.