Maauimalan allas on yhä umpi­jäässä Espoossa – Halli­päällikkö kuvailee talven aiheuttamia olosuhteita historiallisiksi

Kylmä talvi ja kevät eivät suosi jäiden sulamista, eivätkä Leppävaaran maauimalan huoltotyöt pääse alkamaan. Tänä kesänä uimalaan saadaan kuitenkin useita parannuksia, kuten kuntosalilaitteet senioreille ja liikuntarajoitteisille.

Espoon Leppävaaran maauimalan allas on huhtikuun puolessa välissä muurautuneena paksuun jäähän, mikä viivästyttää avaamista. Uimakauden on tarkoitus alkaa toukokuussa.

14.4. 12:46

Kevät on jo pitkällä ja uimakauden alku lähenee, mutta pulahtamisesta maauimalan altaaseen ei kannata vielä haaveilla Espoon Leppävaarassa – allas kun on umpijäässä.

Kylmä kevät ei suosi jäiden sulamista, joten maauimalan huoltotyöt viivästyvät myös Leppävaarassa

Maauimalan hallipäällikkö Arto Järvisen mukaan vastaavia sääolosuhteita ei ole koettu koko maauimalan historian aikana.

Uimaan ei voi rynnätä heti säiden lämmettyäkään, sillä silloin huoltotyöt pääsevät vasta alkamaan.

Jäiden sulettua teräksinen allas tyhjennetään ja se käy läpi huolellisen pesun ja happokäsittelyn. Huoltotyöt ja altaan täyttö vievät Järvisen mukaan yhteensä vähintään puolitoista viikkoa.

Maauimala pyritään avaamaan toukokuun alkupuolella tai puolivälissä, mutta kylmien säiden jatkuessa myös toukokuun loppupuoli on mahdollinen.

Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, sillä Leppävaarassa asiakkaita odottaa tulevana kesänä useita parannuksia.

Maauimalaan on saatu muiden muassa kuntosali, jossa on huomioitu nyt seniorit ja pyörätuolien käyttäjät.

Lisäksi alueelle on saatu uusi vaunuportti, josta pääsee kulkemaan suoraan maauimalaan ja pyöröportti, josta pääsee viereiseen Angry Birds -puistoon. Lisäksi tulossa on enemmän suihkuja sekä lisää keinonurmialuetta monitoimialtaan viereen.

Hallipäällikön mielestä loppukuun sääennuste näyttää huoltotöiden aloittamisen kannalta hyvältä. Pääasia hänen mielestään on, että nyt saataisiin hyvä uintikesä ilman tiukkoja rajoituksia.

Lue lisää: Espoosta löytyy paikka, jossa on yhä 80 senttimetriä lunta

Lue lisää: Espoolaiset saavat uima­hallin, joka muistuttaa sisustus­lehtien kuvastoa – Uteliaat käyvät jo vilkuilemassa ikkunoista 33 miljoonan euron kolossia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat