Tässä lienee Helsingin kallein autohalli­paikka: 160 000 euroa pysäköinnistä on valtava summa, mutta tietyissä paikoissa kaikki käy kaupaksi

Katajanokalla myydään autohallipaikkaa jopa 160 000 eurolla. ”Perinteisesti autohallipaikka myydään nopeasti, jos sen sijainti on hyvä.”

Autohallipaikkaa myydään osoitteessa Satamakatu 3. Talossa toimi aikaisemmin Keskon pääkonttori. Nyt sinne on saneerattu asuntoja.

21.4. 13:20

Helsingin Katajanokalla myydään parhaillaan autohallipaikkaa jopa 160­000 eurolla.

Oikotiellä olevan myynti-ilmoituksen mukaan autohallipaikka sijaitsee osoitteessa Satamakatu 3. Talo on entinen Keskon pääkonttori, johon Keskon muuton jälkeen saneerattiin asuntoja.

HS tavoitti myyjän, mutta hän ei halua kommentoida asiaa julkisuudessa. Paikan hinta vastaa tiettävästi alueelta aiemmin pyydettyjä muiden paikkojen hintoja.

Myyntihinta on joka tapauksessa poikkeuksellisen korkea.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton hintaseurantapalvelu välittäjien kautta toteutuneista kaupoista kertoo, että uusien ja vanhojen parkkihallipaikkojen keskihinta vuonna 2021 Helsingissä oli 26 654 euroa. Kallein tilastoitu myyntihinta oli 157 500 euroa.

Helsingissä vanhojen autohallipaikkojen hinta on hieman noussut viime vuosina. Vuonna 2019 keskihinta oli 23 037 euroa, ja tänä vuonna alkuvuoden aikana 24 135 euroa.

Suomen Kiinteistövälittäjien toimitusjohtaja Jussi Mannerberg sanoo, että autohallipaikkoja tulee myyntiin vähän.

”Perinteisesti autohallipaikka myydään nopeasti, jos sen sijainti on hyvä. Kalleimmat paikat ovat Helsingin eteläosissa ja erityisesti Katajanokalla, Ullanlinnassa, Kampissa ja Töölössä sekä rautatieaseman seudulla. Kauempana kantakaupungista hinnat eivät ole samalla tasolla.”

Mannerberg arvioi autohallipaikkojen hinnan kallistuneen suhteessa enemmän kuin asuntojen viimeisen 20 vuoden aikana.

Lue myös: Parkkipaikka maksoi 115000 euroa Helsingin Bulevardilla vuonna 2015 – ”Ihmiset ovat ottaneet ne kysymättä hintoja

Lue lisää: Autoihin hiipi muoti-ilmiö, joka tekee pysäköinnistä lähes mahdotonta – Helsingin Ruskea­suolla päädyttiin omaperäiseen ratkaisuun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat