Tästä alkaa vappu!

Otaniemen teekkarit ovat juhlistaneet vappua jo viikkoja. Monelle koronapandemian aikana opiskelunsa aloittaneelle tämän vuoden vappu on ensimmäinen oikea opiskelijavappu.

Kaisa Kärkkäisen ja muiden teekkarien vappu alkoi jo kuukausi sitten. Opiskelijoille vappu on vuoden kohokohta.

30.4. 2:00 | Päivitetty 30.4. 7:04

”Vappu on mielentila!” Kaisa Kärkkäinen hihkaisee iloisesti.

Hän on bioinformaatioteknologian opiskelija sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan eli AYY:n Teekkarius 150 -jaoston markkinointi­vastaava. Kärkkäinen täydentää olevansa ”n:nnen vuoden opiskelija”.

Ennen kaikkea hän on teekkari.

Kun Otaniemen nurmikentät täyttyvät lauantaina ja sunnuntaina sadoista haalariasuisista opiskelijoista, Kärkkäisen kroppa täyttyy vauhdilla ja energialla.

”Vappu on vaan niin huikea juttu.”

Kaisa Kärkkäinen on ollut mukana järjestämässä lukuisia juhlia teekkareille. "Tapahtumissa pidetään hauskaa ja keksitään omanlaisia juttuja.”

Samaan aikaan, kun muu Suomi vasta heräilee lauantaina vapputunnelmiin, teekkarikylässä tapahtumaa on juhlittu jo viikkoja.

Teekkarien vappu alkoi maaliskuun lopussa. Kuukauden aikana Otaniemessä on järjestetty vappusitsejä ja -bileitä, jäyniä ja speksejä.

Nyt on loppuhuipennuksen aika:

”Vappu merkitsee yhteen kokoontumista ja spontaaniuden aikaa. Kaikki on mahdollista”, Kärkkäinen julistaa.

Erityisen hienolta vappu tuntuu monesta opiskelijasta juuri tänä vuonna. Koronapandemian takia iso osa teekkareistakin on kyyhöttänyt viime vuodet etäopintojen parissa kotona, mutta nyt on aika rentoutua.

”Aivan huikeaa, että juuri teekkariuden juhlavuonna voimme juhlistaa vappua kunnolla”, Kärkkäinen sanoo.

Lue lisää: Pieni sisäpiiri on valmistellut kuukausien ajan rituaalia, johon helsinkiläisten vappu huipentuu – spektaakkeli painaa unholaan ”etävappujen” kolkot muistot

Esimerkkejä vapputapahtumista pääkaupunkiseudulla

Retuperän WBK soitti Kaivopuistossa vappuna 2014.

Helsingissä:

– Lauantaina 30. huhtikuuta klo 18 Havis Amanda -patsaan eli Mantan lakitus Helsingin Esplanadilla. Patsaan pesu alkaa jo klo 17. Klo 17.55 Manta saa ”koronarokotteen”. Lakitusvuorossa tänä vuonna Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

– Sunnuntaina 1. toukokuuta klo 9.05 Ylioppilaskunnan Laulajien konsertti Kaivopuistossa tähtitornin juurella. Perinteinen ulkoilmapiknik jatkuu koko päivän Kaivopuistossa.

– Sunnuntaina 1. toukokuuta klo 11.30 Helsingin työväen vappumarssi lähtee Hakaniemen torilta kohti Rautatientoria. Rautatientorilla ohjelmassa on puheita ja musiikkia.

Espoossa:

– Lauantaina 30. huhtikuuta klo 12 alkaen Tapiolan vappu, johon kuuluvat musiikki, sirkustemput ja torikohtaamiset. Häikäistynyt-patsas saa aurinkolasit klo 13.

– Lauantaina 30. huhtikuuta klo 12 alkaen teekkarien Wappuriehan julistus Otaniemessä. Ohjelmassa musiikkia, puheita sekä vapun juhlava julistus Smökin katolta klo 14.

Vantaalla:

– Perjantaista 29. huhtikuuta sunnuntaihin 1. toukokuuta klo 9–16 Tikkurilan Vappumarkkinat. Paikalla torikauppiaita, ruokaa ja tivoli.

– Sunnuntaina 1. toukokuuta klo 10–13 MLL Aviapoliksen Lasten perinteinen vapputapahtuma Illenpuistossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat