Eino-kissalla on kuonossaan kuvio, joka herättää hykertelyä somessa – Nyt siitä painetaan vaate­mallisto

Helsinkiläinen somekissa Eino sai oman vaatemalliston, jonka tuotot menevät Ukrainan sodasta kärsivien eläinten hyväksi.

Sekarotuinen Eino-kissa on omistajansa Siiri Korpiniityn mukaan hyvin persoonallinen otus. Korpiniitty rakastui Einoon ensisilmäyksellä.

28.4. 10:52 | Päivitetty 28.4. 11:30

Mustavalkoisella, sekarotuisella Eino-kissalla on uniikki ulkonäkö. Keskellä sen naamaa, kuonon kohdalla, on sydämenmuotoinen musta täplä.

Persoonallinen sydäntäplä on ihastuttanut kissafaneja Instagramin Finnish Lifestyle Cat -tilillä jo kaksi ja puoli vuotta, mutta kohta se saavuttaa kenties vielä laajemman julkisuuden. Helsinkiläisen Einon tunnusmerkki nimittäin päätyi uuteen vaatemallistoon.

Kyseessä on Urban for Ukraine -liikkeen Love Wins -mallisto. Liike viestii HS:lle, että tuotot menevät hyväntekeväisyyteen erilaisille Ukrainaa auttaville järjestöille. Esimerkiksi Einon inspiroimien vaatteiden tuotot menevät maan eläinten hyväksi.

Einon omistaja Siiri Korpiniitty kertoo, ettei hänen tarvinnut miettiä pitkään lähteekö mukaan projektiin, kun häntä pyydettiin. Aihe on tärkeä.

”Se ei riitä, että puhutaan kahvipöydän ääressä sodan olevan väärin. Tämä vaatii sen, että avataan suu ja aktiivisesti puolustetaan elämän, ihmisten ja eläinten arvoa ja tehdään asioita näkyvästi sen hyväksi”, hän sanoo.

Mallistoa suunniteltiin yhdessä liikkeen kanssa. Nopeasti syntyi ajatus Einon täplällä varustetusta ”Love wins”-teemasta, eli rakkaus voittaa.

Sanoma on Einon filosofian mukainen. Korpiniityn mukaan Eino rakastaa olla yhdessä perheen kanssa ja hakee mielellään läheisyyttä.

”Eino tuo pehmeyttä, pörröisyyttä, lempeyttä ja kiireettömyyttä tämän kovan ja kiireisen maailman vastapainoksi. Einon viesti on rakkautta, valoa ja pehmeitä arvoja.”

Omistaja Siiri Korpiniitty kertoo, että Eino toimii hänelle oivana iisisti ottamisen mentorina. Kissan elämän seuraaminen on sopivaa vastapainoa elämän hektisyydelle.

Korpiniitty pyrkii pitämään tilin neutraalina, hyvän mielen tilinä, mutta nykytilanne on poikkeus.

”Jos rakkauden ja auttamisen arvo on maailmassa uhattuna, niin otetaan pontevasti kantaa. Einon tili asettuu avoimesti Ukrainan, rauhan ja elämän kunnioittamisen puolelle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat