Maksullisia kanavia ostaneet saaneet hämmentäviä laskuja, jotka viittaisivat sähköpotku­lautoihin – Mistä on kyse?

Discovery-viihdepalveluiden tilaajat ovat ihmetelleet suoraveloituksia, joiden laskutustiedot viittaavat sähköpotkulautayritys Tieriin.

Tiliveloitukset ovat mietityttäneet etenkin henkilöitä, jotka eivät ole käyttäneet Tierin sähköpotkulautoja.

6.5. 13:56

Maksullisia kanavapaketteja ostaneet ovat hämmästelleet, miksi veloituskuiteissa näyttäisi olevan Helsingin kaduilta tutun sähköpotkulautayrityksen nimi.

Viihdeyhtiö Discovery myy paketteja, joissa sen nimeä ei ole suoraveloituksissa merkitty laskuttajan kohdalle. Tiedoissa lukee Tier, jonka moni on yhdistänyt suosittuun sähköpotkulautapalveluun.

”Olemme saaneet asiasta kymmenisen yhteydenottoa”, vahvistaa Tier Finlandin maajohtaja Elina Bürkland HS:lle.

Bürkland sanoo, että huomattava osa yhteydenottajista ei kuulu Tierin käyttäjiin. Heissä tililtä lähteneet rahasummat ovat herättäneet erityistä ihmetystä.

Veloituksista on tullut tiedusteluja myös Discoveryn asiakaspalveluun.

”Kyseessä on tekninen ongelma, jonka pyrimme ratkaisemaan mahdollisimman pian”, kertoo viestintäpäällikkö Jenni Kokkonen Warner Bros. Discoveryltä.

Yhtiö käyttää englannin kielen sanaa tier kuvaamaan asiakkaan valitsemaa Discovery+ -viihdepakettia. Vapaasti kääntäen tier tarkoittaa tasoa. Kokkonen kertoo, että paketit kulkevat heidän järjestelmässään näillä erilaisilla tier-nimikkeillä.

Discoveryn laskutusten yhteys Tieriin on siis sattumaa. Bürklandin mukaan Tierin asiakaspalvelijoita on nyt ohjeistettu avaamaan asiaa, mikäli yhteydenottoja tulee lisää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat