Metronkuljettaja alkoi taltioida, mitä junan ohjaamossa tapahtuu maan alla – Pieni yksityiskohta sai somen innostumaan

Metrojunankuljettaja Esa-Pekka Kunnari esittelee tunnelien maisemia videoilla sosiaalisessa mediassa.

10.5. 9:08 | Päivitetty 10.5. 10:54

Viime lokakuussa helsinkiläinen metronkuljettaja Esa-Pekka Kunnari julkaisi Tiktok-tilillään metrojen liikennehäiriötä koskevan videon. Seuraavana päivänä hänen tilillään odotti melkoinen yllätys.

”Jäin silloin ihan suu auki ihmettelemään sitä, että videoni oli saanut kymmeniä tuhansia katselukertoja ja tilini oli saanut yli tuhat uutta seuraajaa. Videoiden suosio tuli minulle aivan puskista.”

Tänä päivänä Kunnarin videoita on katsottu Tiktokissa jo satojatuhansia kertoja.

”Tiktokiin aloin kuvata metrovideoita viime syksynä. Olin aiemmin julkaissut joitain pätkiä Instagram-tilini tarinaosiossa ja ajattelin, että miksi en voisi julkaista niitä myös Tiktokissa”, Kunnari muistelee.

Alla olevalla videolla Kunnari kertoo liikennehäiriöstä.

Kunnari on ajanut metroa nyt neljän vuoden ajan. Viisi vuotta sitten Kunnari oli palannut rauhanturvaamistehtävistä Suomeen ja haki elämälleen uutta suuntaa.

Hän oli pitkään ollut kiinnostunut metrojunista ja niiden tekniikasta, joten hän päätti vastata näkemäänsä työnhakuilmoitukseen.

Monivaiheisen hakuprosessin jälkeen Kunnarin tie vei metrojunankuljettajan koulutukseen ja lopulta Helsingin oranssien metrojunien puikkoihin.

Kunnari kertoo saaneensa Tiktok-videoistaan pääsääntöisesti positiivista palautetta.

”Olen saanut paljon metronkuljettajan ammattiin liittyviä kysymyksiä ja pyyntöjä siitä, että kuvaisin jonkun tietyn asemavälin.”

Tämän jutun alussa olevalta videolta voit katsoa, miltä Rautatientorin ja Helsingin yliopiston asemaväli näyttää ohjaamosta käsin.

Kunnari uskoo videoidensa suosion johtuvan siitä, että metronkuljettajan ammatti on niin harvinainen.

”Metro kuuluu hyvin vahvasti Helsingin katukuvaan ja siihen liittyy paljon mystiikkaa. Monet ovat esimerkiksi luulleet metrojen toimivan hyvin pitkälle automatiikalla.”

Videoiden suosioon saattaa Kunnarin mukaan vaikuttaa myös se, että matkustajille tuttujen reittien maisemat avautuvat ohjaamosta kuvatuilla videoilla aivan uudessa valossa.

Alla olevalla videolla Kunnari esittelee metron ohjaamon minuutissa.

Omaksi suosikkiosuudekseen Kunnari nimeää Sörnäisistä Ruoholahteen kulkevan vanhan tunnelin. Kesäisin Kunnarin suosikkeihin kuuluvat myös Itä-Helsingissä kulkevan avorataosuuden maisemat.

Kunnari kertoo aikovansa kuvata Tiktok-kanavalleen videoita jatkossakin.

”Ihmiset ovat kiitelleet minua siitä, että olen jatkanut metrovideoiden julkaisemista, ja kuvaamattomia reittejä on vielä paljon.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat