Naapuri säikähti meininkiä työmaalla: Muurataanko lintuja elävältä kerrostalon seinään Tapanilassa?

Ohikulkija pelästyi torstaina, kun naakka hyökkäsi kerrostalotyömaalla rakennusmiehen kimppuun. Heräsi huoli siitä, ovatko naakkojen pesät vaarassa.

Puolustuskannalla oleva naakka hyökkäsi rakennusmiehen kimppuun.

13.5. 10:41

TapanilaAN rakennettavan kerrostalon verhoilussa liikkuu naakkoja, joiden pelätään jäävän nalkkiin talon rakenteisiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Helsingin Asumisoikeus Oy:n rakennuttaman Taimenpuro-kohteen tiiliverhoiluun on havainnon mukaan jätetty yksittäisiä reikiä, joiden ympärillä naakat lentelevät ahkerasti.

Nyt koloja ollaan alettu muurata umpeen, mikä säikäytti työmaan lähellä asuvan Sari Sandelinin.

Facebookin Tapanila-ryhmään asiasta torstaina ilmoittanut Sandelin kertoo seuranneensa tilannetta jo jonkin aikaa. Hän alkoi epäillä, että kolossissa viihtyvät linnut olisivat rakentaneet sinne pesiä.

”Reikiä alettiin muuraamaan umpeen, ja kesken kaiken naakka hyökkäsi rakennusmiehen kimppuun”, Sandelin kertoo näkemästään HS:lle.

Sandelin lähti selvittelemään asiaa.

”Kävin kahteen otteeseen kertomassa tilanteesta rakennusmiehille, mutta heitä lintuparkojen kohtalo ei tuntunut kiinnostavan”, Sandelin kirjoitti Facebookiin.

Hän ilmoitti asiasta poliisille, joka puolestaan kehotti Sandelinia ottamaan yhteyttä työnjohtajaan.

Työnjohtaja arveli hänelle, että naakat hakevat aukoista vain aineksia pesänrakennukseen ja kertoi, että aukot tarkistetaan ennen muurausta. Viimeiseksi Sandelin otti yhteyttä Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistykseen, josta luvattiin selvitellä asiaa.

Muurauksesta vastaavan Lujatalon viestintäjohtaja Jussi Hirvelä välitti HS:lle perjantaiaamuna ajankohtaisia tietoja työmaalta.

Työnjohtajan mukaan muurauksen ja julkisivueristeen välissä on vain kapea tuuletusrako, johon naakat eivät mahtuisi pesimään. Jos pesiä olisi, ne olisivat näkyvillä muurattavissa aukoissa. Todennäköisintä on, että linnut hakivat rakennustyömaalta eristysvillaa pesiinsä.

Kun työmaalla vakuututtiin siitä, ettei tiilenkoloissa ole linnunpesiä, rakennustyötä voitiin jatkaa normaaliin tapaan.

Lue lisää: Valkoposkihanhien sekaan ilmestyi hämmentävä näky: ”Ihmisiä tuli koko ajan lisää paikalle”

Lue lisää: Merellisen Helsingin keskellä kannattaa kääntää katse odottamattomaan suuntaan: Työmaiden varjossa värjöttelee piskuinen luoto, jolla on valtava merkitys

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat