Kolme kerrostalon kokoista risteilyalusta lipui Helsinkiin, mikä on sataman mielestä oiva merkki: ”Nyt palataan johonkin, joka on kivaa ja turvallista”

Hernesaaren satamaan lipui keskiviikkona kolme suurta risteilijää. Merimatkailu elpyy, vaikka maailmantilanne aiheuttaakin varovaisuutta.

Ambience-alus saapui kahden muun risteilijän ohella Hernesaaren laituriin keskiviikkoaamuna.

18.5. 18:17

Kolme kerrostalon kokoista laivaa saapui Hernesaaren laituriin keskiviikkoaamuna. Kansainvälisten risteilyalusten saapuminen Suomeen on merkki siitä, että ihmiset uskaltavat jälleen matkustaa.

”Näyttäisi, että nyt palataan johonkin, joka on kivaa ja turvallista”, sanoo Helsingin Sataman viestintäpäällikkö Eeva Hietanen.

HS uutisoi tammikuussa aavemaisen tyhjästä ruotsinlaivasta, joka seisoi lähtövalmiudessa Hernesaaressa. Useamman valtavan risteilijän yhtäaikainen pysäköinti satamassa ei ole tavanomaista edes normaaleina aikoina.

”Tällaisia päiviä on ollut ennenkin, mutta ei hirveän montaa. Tällaisina aikoina nämä ovat oikein positiivisia näkyjä.”

Epävakaa maailmantilanne heikentää silti yhä ihmisten matkustusintoa.

Hietanen kertoo alkuvuodesta olleen yli 300 varausta risteilyaluksille. Luku on vähintään puolittunut.

Syyksi voidaan epäillä Ukrainan sotaan liittyvää varovaisuutta, mutta koronatapauksistakin johtuvia peruutuksia on vielä paljon. Kaikesta huolimatta matkustajamäärät ovat nousseet huomattavasti viime vuodesta.

”Vuosi sitten yhdellä risteilijällä saattoi olla vain toistakymmentä matkustajaa. Siihen nähden tilanne on täysin eri”, Hietanen kertoo.

Kesälle toivotaan normaalia läheneviä lukuja.

”Kesähän on merimatkailun sesonki ja vuoden huippu”, Hietanen toteaa.

Lue lisää: Keskellä Helsinkiä kelluu aavelaiva – Siellä pelataan sulkapalloa tyhjällä promenadilla ja syödään ylijääneitä herkkuja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat