Ulkoministeri Haavisto käytti Nato-hakemuksessa tiettyä prameaa kynää – Kynämalli oli tänä aamuna myyty loppuun kaikkialla

Historialliset Nato-kynät saivat kansan liikkeelle tavallisena keskiviikko­aamuna. Kun HS pääsi paikalle, ei hyllyssä ollut enää ainuttakaan kynää.

18.5. 11:14 | Päivitetty 18.5. 12:04

Kuulakärkikynä sai kansan sekaisin.

Stockmannin verkkokauppa ja kivijalat tyhjenivät keskiviikkoaamuna HAY-sisustusmerkin kultaisista kuulakärkikynistä, jollaisella ulkoministeri Pekka Haavisto oli edeltävänä päivänä allekirjoittanut historiallisen Nato-sopimuksen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

HS riensi tarkistamaan Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon kynätilanteen aamukymmeneltä. Myyjä tiesi heti, mistä oli kyse.

Moni oli tullut ostamaan 8 euroa maksavaa kynää, jollaista Iltalehden toimittaja oli lainannut Haavistolle sopimuksen allekirjoittamista varten.

Ulkoministeri Haavisto sai arvokkaan oloisen kynän Iltalehden toimittajalta.

Kun HS ehti paikalle, oli viimeinen Nato-kynä juuri mennyt kaupaksi. Parista kappaleesta oli tehty myymälävaraus. Ne odottivat varastossa noutajaansa.

Stockmannin myyjä yritti löytää vielä kynien hyllypaikkaa. Historiallisen merkityksen saaneesta kapineesta ei näkynyt enää merkkiäkään.

Yksittäisen tuotteen kysyntä yllätti meidät täysin”, sanoo Stockmannin viestintäpäällikkö Rauha Kiljunen-Ruotsalainen.

Tavaratalo pyrkii saamaan lisää kyniä hyllyyn mahdollisimman pian.

”Kyniä tulee varmasti lisää myyntiin. Selvittelemme parhaillaan, millaisella aikataululla se onnistuu”, Kiljunen-Ruotsalainen kertoo.

Lue lisää: Eduskunta antoi selvän tukensa Nato-jäsenyydelle, Haavisto sinetöi hakemuksen – Näin Nato-tiistai eteni Suomen hakemuksen allekirjoittamiseen

Lue lisää: Tällainen on Suomen hakemus Natoon sanasta sanaan, näin jäsen­neuvottelut tulevat etenemään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat