Legendaarinen Sisu 322 köröttelee hiljaa Helsingin halki lauantaina – Sen kyydissä ovat istuneet Suomen ykkösrivin artistit

Tunnettuja muusikoita aikoinaan kuskannut bussi näyttäytyy Helsingissä lauantaina.

Dallapé-bussi kuvattuna Malmin lentoasemalla vuonna 2013.

27.5. 10:32

Lauantaina Helsingissä voi bongata erikoisen bussin, joka on 1930-luvulta peräisin.

Kyseessä on Sisu 322, tuttavallisemmin Dallapé-Sisu. Lempinimi kertoo linja-auton värikkäästä historiasta, sillä se on aikoinaan toiminut Dallapé-orkesterin keikkabussina.

Takapenkillä on joskus istunut muitakin tunnettuja muusikoita, kuten Olavi Virta ja Georg Malmsten. Dallapé-Sisua on käytetty myös turistibussina ja paloautona.

Vaiheikkaan historian omaava bussi rullaa Helsingin kaduilla osana Helsingin autoteknillisen yhdistyksen 90-vuotisjuhlan autoparaatia.

Paraati kulkee lauantai-iltapäivänä pitkin keskustaa ja Kalliota, ja siinä voi nähdä Sisun lisäksi monia muitakin entisaikojen menopelejä.

Autoletka kokoontuu kello 13.30 Läntisellä Teatterikujalla ja lähtee liikkeelle kello 14 Sisun johdattamana.

Autot kulkevat Mannerheimintietä pitkin Kansallisoopperalle, josta ne kääntyvät Helsinginkadulle.

Kallioon autot kurvaavat Kaarlenkadun kohdalta, josta letka etenee kirjaston ohitse Porthaninkadulle ja edelleen kohti Hakaniemen toria. Siitä autot jatkavat takaisin kohti lähtöpaikkaansa.

Reitti on suunniteltu ajatellen vanhempia ajoneuvoja, niiden tehoja ja nopeutta.

Lue lisää Olavi Virran autoilutavoista: ”Viinaa, naisia ja nopeita autoja” – Suomen kaikkien aikojen ykkös­tähden elämä oli kulissien takana täydellistä sekoilua, joka johti vääjäämättömään perikatoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat