Poliisi pyytää tietoja epäillystä murhan yrityksestä Vuosaaressa – laukauksilla useita silmin­näkijöitä

Poliisin mukaan epäilty rikos liittyy pääkaupunkiseudun katujengeihin.

Katujengiläisten saamia syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa keväällä.

8.6. 17:12

Helsingin poliisi kaipaa tietoja Vuosaaressa Kaivonkatsojantiellä tapahtuneesta epäillystä murhan yrityksestä. Epäilty rikos tapahtui 4. kesäkuuta perjantain ja lauantain välisenä yönä kello yhden jälkeen.

Epäiltyinä ovat 23- ja 18-vuotiaat miehet. Poliisin mukaan epäilty murhan yritys liittyy kahden katujengin välienselvittelyyn ja vihanpitoon.

Murhan yrityksen selvittäminen alkoi, kun kaksi autoilijaa ilmoittivat Vuosaaressa päivystävälle poliisipartiolle, että McDonald's -pikaruokaravintolan pihassa ammutaan.

Ampumispaikalle saapui useita poliisipartioita. 19- ja 20-vuotiaat miehet kertoivat partioille, että heitä kohti oli ammuttu.

Miehet kertoivat hakeneensa ruokaa ja seisoneet sen jälkeen parkkipaikalla, kun heidän kohdalleen oli pysähtynyt epäiltyjen auto.

Epäillyt ja 19-vuotias uhri keskustelivat, jonka jälkeen epäiltyjen auto alkoi ajaa poispäin. Tällöin toinen epäillyistä ampui apukuskin paikalta useita laukauksia kohti asianomistajia, jotka olivat vierekkäin.

Asianomistajien ystävä seisoi hieman kauempana. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholmin mukaan paikalla oli myös jonkin verran ravintolaan jonottavia ihmisiä. Laukaukset eivät osuneet keneenkään.

Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni Vuosaaressa pian murhan yrityksen jälkeen. Autossa ei ollut muita. Poliisi löysi autosta luvattoman aseen, joten miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta.

Helsingin poliisi pyytää välittämään kaikki tiedot tapahtumista numeroon 046 922 4651 tai sähköpostitse osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat