”Onpas tässä käynyt hassusti” – Ulkoilijat pötköttelevät pyörä­tuolille tarkoitetulla reitillä helsinkiläisellä uimarannalla

Tilan puute Aurinkolahden uimarannan muurin vieressä on saanut ihmiset istumaan pyörätuolimatolla.

Ursula Nakain ottamassa kuvassa näkyy, miten rannalla kävijät istuvat pyörätuolimaton päällä.

14.6. 14:55 | Päivitetty 14.6. 15:22

Vuosaarelainen Ursula Nakai hämmentyi sunnuntaina käydessään Aurinkolahden uimarannalla. Cafe Biitsin vieressä sijaitsevan hiekalle vievän rampin eteen oli asetettu pyörätuolimatto huonoon paikkaan.

Ihmisillä on Nakain mukaan tapana istua hiekalla muurin edessä ja nojailla siihen. Rampin alapäädystä alkava pyörätuolimatto on suosittujen istumapaikkojen kohdalla, ja ihmiset ovat päätyneet istuskelemaan matolla.

”Olin käymässä rannalla ja katselin, että onpas tässä käynyt hassusti, kun ihmiset istuvat maton päällä”, Nakai kertoo.

Nakain mielestä maton voisi siirtää rampin vasempaan laitaan. Näin pyörätuolin käyttäjien kulku ei estyisi, ja muut rannalla oleilevat voisivat vapaammin nojailla muuriin.

Rampin alapäädystä alkava pyörätuolimatto vie suihkuille ja pukukopeille. Aurinkolahden uimarannalla on käytössä uimatuoli, jolla pyörätuolia käyttävä pääsee veteen asti.

Helsingin kaupungin uimarannoista vastaavan tiimiesihenkilö Jukka Lundgrenin korviin ei ole kantautunut moitteita uimarannan pyörätuolimatosta.

”Täytyy sanoa, että aika pienet on ihmisillä ongelmat. Voisin kuvitella, että kun pyörätuolin käyttäjä tulee matolle, niin aika härski täytyy olla, jos ei silloin siirry”, Lundgren sanoo.

Pyörätuolimatto on ollut nykyisellä paikallaan jo viime kesästä asti.

”Muuria on rannalla noin 300 metrin verran, joten makuupaikkoja löytyy muualtakin. Käymme kuitenkin tarkastamassa tilanteen, eikä maton siirtäminen rampin toiseen reunaan ole mikään mahdoton tehtävä”, Lundgren kertoo.

Mikäli pyörätuolimattoa päätetään siirtää, Lundgrenin arvion mukaan työhön saattaa kulua muutama tunti tai jopa useita päiviä. On siis täysin mahdollista että mattoa saatetaan siirtää tänä kesänä.

”Alkukesästä töitä on yleensä paljon, eikä tällainen asia ole juuri tässä kohtaa kautta meidän prioriteettimme. Ilman muuta yritämme saada asian hoidettua, jotta ihmiset pääsevät pötköttelemään.”

Lue lisää: Kesä alkoi virallisesti Helsingin uimarannoilla – Vantaanjoen varrella pitäisi välttää uimista rankkasateella

Lue lisää: Helsinki unohti suihku­lähteen kuivumaan kymmeneksi vuodeksi keskelle Vuosaarta – ”Luvattoman paljon tapahtuu tällaista”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat