Korkeasaaren kupeesta myytiin paraatipaikka seitsemällä miljoonalla eurolla – Miksi siitä ei ole sen jälkeen kuultu yhtään mitään?

Hylkysaareen tälle kesälle kaavaillut idylliset palvelut sysättiin kaikessa hiljaisuudessa ensi vuoteen.

Hylkysaari myytiin viime vuonna seitsemällä miljoonalla eurolla.

14.6. 16:50

HS kertoi viime vuoden huhtikuussa Korkeasaaren eteläpuolella sijaitsevan Hylkysaaren menneen kaupaksi. Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt myi saaren Valo Investments Group Holdingin tytäryhtiölle Hylkysaari oy:lle seitsemällä miljoonalla eurolla.

Tuolloin Hylkysaari oy:n hallituksen jäsen Taru Lehtonen kertoi Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa, että tämän kesän suunnitelmissa olisi julkisen saunan ja kesäkahvilan avaaminen.

Kesäkuu on jo melko pitkällä, eikä Hylkysaarella ole sinne povattua saunaa tai kahvilaa. HS:n lukijat ihmettelivät, miksi virkistystoiminnan käynnistymisestä löydy minkäänlaista tietoa.

Lehtonen kertoo nyt, että alkuperäiseen aikatauluun on tullut pieniä viivästyksiä.

”Tälle kesälle toimintaa ei valitettavasti ehditä käynnistämään”, Lehtonen sanoo.

Viivästykset johtuvat Lehtosen mukaan siitä, että yhtiö halusi käyttää aikaa virkistystoiminnan suunnittelemiseen kaikessa rauhassa. Tässä vaiheessa valmistellaan piirustuksia lupahakemuksia varten.

”Tärkeintä on pystyä tarjoamaan jotakin mielenkiintoista ja laadukasta kävijöille, joten haluttiin käyttää suunnittelutyöhön alkuperäistä suunnitelmaa pidempi aika. Nyt ollaan alettu miettimään enemmän myös kahvilaa laajemman ravintolatoiminnan perustamista.”

Tavoitteena on saada saarelle toimintaa ensi kesäksi. Silloin Korkeasaaren karhuaitausten liepeillä pitäisi siis päästä löylyttelemään ja kahvittelemaan.

Viimevuotisen tiedotteen mukaan Hylkysaari oy:n tavoitteisiin kuuluu myös saaren luonnon elvyttäminen ja historiallisten rakennusten kunnostaminen.

Hylkysaarella on muun muassa vanha luotsikasarmirakennus. Saarella on toiminut myös Suomen Merimuseo vuodesta 1973 vuoteen 2007.

Tämäkin juttu syntyi lukijan vinkistä. Kerro oma juttuvinkkisi tai naseva havaintosi pääkaupunkiseudulta alla olevalla lomakkeella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat