Palkatta jäänyt Helsingin kaupungin työntekijä myy omaisuuttaan somessa, jotta saisi maksettua vuokransa ja ruokittua kissansa

Laajat palkanmaksuongelmat saivat Tiina Torvisen havittelemaan lisätienestiä sympaattisella Facebook-ilmoituksella.

Tiina Torvinen kauppaa omaisuuttaan somessa itsensä sekä Simo-kissansa vuoksi.

15.6. 16:19

Millä maksaa vuokra ja ruokkia kissa, kun palkka ei tulekaan?

Tätä helsinkiläinen Tiina Torvinen joutui pohtimaan. Nyt hän myy omien sanojensa mukaan puolta vaatekaapistaan Facebookin suositussa Kallio kierrättää-ryhmässä.

”Työskentelen Helsingin kaupungilla, ja palkan olisi pitänyt tulla eilen. Palkkaa ei tullutkaan ja aloin sitten käymään kaikkia kaappeja läpi, löytyisikö jotakin myytävää”, Torvinen kertoo HS:lle.

Tarina ja kissakuva sen kyljessä ovat keränneet rutkasti sydänreaktioita. Kuono kiinni linssissä on Torvisen vilkas Simo-kissa. Simo oli tullut kameran eteen ihmettelemään, kun Torvinen otti vaatteistaan kuvia.

”Kuvan kissa liittyy asiaan, koska hänenkin puolesta vuokraa maksan”, Torvinen kirjoitti ilmoitukseensa.

Sympaattisen ilmoituksen takana on varsin laaja ongelma.

HS on uutisoinut Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmista moneenkin otteeseen. Viime viikolla julkaistussa uutisessa kerrottiin, että tuolloin täysin palkatta oli 367 kaupungin työntekijää. Osa heistä on ollut palkatta jo useamman kuukauden ajan.

Palkanmaksuongelmia selittää osittain uuden Sarastia-tietojärjestelmän käyttöönotto, jossa on havaittu yli 3 000 virhettä.

Lue lisää: ”Absurdia”– Sadoilla Helsingin kaupungin työntekijöillä on edelleen palkka saamatta

”Olikohan se viime kuukausi vai sitä edeltävä, kun palkasta jäi osa tulematta. Se oli ilmeisesti laskettu väärin. Nyt jäi sitten koko kuun palkka maksamatta”, Torvinen kertoo omasta tilanteestaan.

Torvisen esihenkilö on ollut yhteydessä palkanlaskentaan sähköpostitse. Torvinen harmittelee sitä, että palkanlaskennan asiakaspalvelunumero on nykyään avoinna vain kello 9–12 välisenä aikana.

”On sanottu, että jos heti yhdeksältä soittaa, saattaa ehkä päästä läpi. Jonossa on satoja puheluita.”

Keskiviikkoiltapäivään mennessä Torvinen oli saanut tavaraa myytyä 40 euron edestä. Siinä vaiheessa ilmoituksen alla oli vielä kuvat 48 tuotteesta.

Tienaamisen ohella Torvinen haluaa muiden kirpputoriryhmän jäsenten tavoin päästä eroon turhasta tavarasta.

”Kunhan nyt edes jonkin verran rahaa saisi”, Torvinen huokaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat