Tästä testistä saavat 6/6 vain todelliset Stadin tietäjät – Muistatko esimerkiksi, mikä näky piilottelee Kampissa olevan patsaan juuressa?

HS:n kesävisa testaa, miten hyvin muistat yksityiskohtia helsinkiläisistä patsaista. 6/6 saavat vain todelliset Stadin tietäjät.

Eino Leinon patsaassa on asustukseen liittyvä yksityiskohta, jota harva tuskin on ajatellut. Tee tässä jutussa oleva kesävisa ja testaa, miten hyvin tunnet helsinkiläiset patsaat.

29.7. 13:53 | Päivitetty 29.7. 14:49

Helsingissä on valtava määrä patsaita, joita harva enää edes ajattelee sukkuloidessaan metropolin vilskeessä. Monelta saattaa jäädä huomaamatta pienet yksityiskohdat, joita veistäjät ovat laatineet teoksiinsa.

HS:n kesävisassa joudut pinnistelemään muististasi, mitä kuudessa veistoksessa todella olikaan.

Visassa näet ensin kuvan, jossa arvoitus on piilotettu mustan palkin taakse. Vastaa yhteen kolmesta vaihtoehdosta, jonka jälkeen näet koko kuvan ja lisätietoa patsaasta.

Lue lisää: Helsinkiläisen patsaan yksityis­kohdasta tuli kiusallinen murheen­kryyni: ”Jos laitamme ison ruuvin keskelle nenää, niin siitä tulee kömpelön näköistä”

Lue lisää: Tunnetun patsaan yksityis­kohta katosi kuin tuhka tuuleen Helsingin ydin­keskustasta – Tapahtumat tallentuivat kameraan: ”Se oli yksi sekunti”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat