Finanssineuvos käveli aamuyöllä ulos ja otti maalaukselta näyttävän kuvan Helsingin yötaivaasta

Valtiovarainministeriön virkamiehenä työskentelevä finanssineuvos Martti Salmi harrastaa vapaa-ajallaan valokuvausta. Torstaiyönä Salmi napsi kuvia kuusta aamuneljään asti ja meni puolentoista tunnin unilla töihin.

Martti Salmen kuva kuusta hotelli Tornin vieressä näyttää miltei maalaukselta.

16.6. 15:18 | Päivitetty 16.6. 15:40

Jos kävelit torstaina aamuyöstä kotiin baarista Töölönlahden kautta, saatoit törmätä finanssineuvos Martti Salmeen. Valokuvausta harrastava valtiovarainministeriön virkamies kuvasi taivalla varttia vaille kahdesta varttia vaille neljään näkynyttä superkuuta.

”Olisin mennyt paikalle jo eilen, kun tämä superkuu oli hienoimmillaan. Käydessäni tarkastamassa tilanteen, taivas oli pilvessä eikä kuusta näkynyt mitään. Tänä aamuna näkyi.”

Valokuvaus on Salmelle rakas harrastus. Helsingin Sanomat on aiemmin julkaissut Martti Salmen ottaman kuvan entisen valtiosihteeri Martti Hetemäen työhuoneesta, jossa oli päällä Valtioneuvoston linnan ainoat valot.

”Tein Hetemäen kanssa paljon töitä, ja hänellä oli sellainen maine, että hän on aina töissä. Halusin siitä muiston itselleni ja kun olin julkaissut kuvan Facebookiin, minulta kysyttiin voisiko sen laittaa lehteen”, Salmi muistelee.

Kuu lepäsi Eduskuntatalon päällä aamuyöllä.

Salmi saapui kuvauspaikalle yhden jälkeen torstaiyöllä.

”Kävelin kuun nousua odotellessani Töölönlahtea ympäri ja puskasta alle viiden metrin päästä hyppäsi esiin kunnon kokoinen kettu. Se käveli ohitseni ylimielisesti. Harmillisesti minulla oli linssinsuojus kamerassa, joten sain siitä kuvan vasta kaukaa.”

Kettua lukuun ottamatta Töölönlahdella oli hiljaista. Muutama ihminen tuli juttelemaan Salmelle hänen kameravarusteistaan auringonnousun tienoilla, mutta muuten lahden rannoilla oli autiota.

Tarkkasilmäinen katsoja voi huomata kuun edessä lentävän linnun.

Torstaiaamuna finanssineuvos lähti töihin vain puolentoista tunnin yöunilla.

”Tulin kotiin Haagaan neljän jälkeen, jonka jälkeen katsoin läpi ottamani kuvat. Menin viideltä nukkumaan, heräsin puoli seitsemältä lähteäkseni töihin. Jäi vähän lyhyeksi”, Salmi naurahtaa.

Kokonaisuudessaan Salmelle jäi hyvä maku suuhun kuutamoretkestä.

”Olen tyytyväinen, että sain sellaiset kuvat kun halusin.”

Lue lisää: Valokuvaaja vangitsi maagisen otoksen lentokoneesta Helsingin yllä – Näky on niin erikoinen, että somessa kuvaa luultiin manipuloiduksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat