Kivikkoon tulossa sittenkin helikopteri­kenttä asukkaiden vastustuksesta huolimatta

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Kivikon helikopterikentän suunnitelmat sillä ehdolla, ettei toiminta aiheuta kohtuutonta meluhaittaa.

Malmin lentokentällä toimi aiemmin Copterlinen varikko. Sittemmin toiminta alueella on päättynyt.

21.6. 20:26

Helsingin Kivikon helikopterikentän suunnitelmat ottivat askeleen eteenpäin.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina hyväksyä periaatepäätöksen, jonka mukaisesti Kivikossa voidaan käynnistää kentän asemakaavasuunnittelu.

Kaupunkiympäristölautakunta esitti päätöksen hyväksymisen edellytykseksi sen, ettei toiminnasta synny kohtuutonta meluhaittaa ympäröivän seudun asukkaille tai Kivikon luonnolle ja virkistyskäytölle.

Helsingissä on etsitty helikopterikentälle sopivaa paikkaa jo pitkään. Kaupungista on puuttunut tilat kaupalliselle helikopteritoiminnalle sen jälkeen, kun Malmin lentokenttätoiminta päättyi viime vuonna.

Kivikko osoittautui kaupungin näkökulmasta sopivimmaksi vaihtoehdoksi. Niin kutsutussa periaatepäätöksessä oli kyse siitä, että kaupunki varasi Kivikon teollisuusalueelta tontin hankkeen toteutusedellytysten jatkoselvitystä varten, vaikkei kaavamuutosta ollut tehty.

Lue lisää: Helikopteri­kenttä joutui lähtemään Malmilta eikä uutta sijaintia tunnu löytyvän – asukkaat ovat vastustaneet kentän rakentamista Kivikkoon

Kivikon kenttäsuunnitelmaa käsiteltiin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa jo viime viikolla, mutta asia jäi tuolloin pöydälle. Kivikon alueen asukasyhdistykset ja Helsingin sosiaalidemokraatit vastustivat hanketta mahdollisten meluhaittojen vuoksi.

Päätös ei ollut yksimielinen tälläkään kertaa, vaan kaupunkiympäristölautakunnan jäsenet äänestivät asiasta.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutetun ja kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtajan Risto Rautavan mielestä lopullinen päätös oli erittäin hyvä.

”Helikopterikenttä tekee hyvää koko Itä-Helsingille. Meluepäilyt olivat osittain virheellisiä, sillä helikopterit ovat kehittyneet vuosien varrella, eivätkä vanhat selvitykset pitäneet paikkaansa uuden kaluston osalta.”

Oikaisu 21.6. kello 20.54: Risto Rautava on kaupunginvaltuutettu, ei kansanedustaja, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat