Helsinkiläinen Jouni Tervo kävi uusimassa passinsa Rova­niemellä: ”Ei tarvinnut jonottaa”

Passien uusimisessa on edelleen hurjat jonot pääkaupunkiseudulla. Siksi Jouni Tervo kävi passimatkalla yli 800 kilometrin päässä.

Jouni Tervo nappasi Rovaniemen virastotalon edessä passinhakuselfien.

30.6. 18:14

Helsinkiläinen Jouni Tervo huomasi passinsa olevan vanhentumassa. Niinpä hän latasi poliisin verkkopalveluun uuden kasvokuvansa ja toivoi nopeaa käsittelyä.

Mutta ei.

Uudet sormenjäljet ja nimikirjoitus pitäisi käydä jättämässä poliisilaitoksella. Seuraava vapaa aika pääkaupunkiseudulla näytti olevan syyskuun puolivälissä. Silloin Tervon passi olisi jo vanhentunut.

”Tiedän, että koko päivän jonottamalla olisin varmaankin saanut passin uusittua, mutta typerältähän se tuntuu”, Tervo sanoo.

Lue lisää: Pitkin Pasilaa luikertelee nyt absurdin pitkä passijono – ”Suomen kansan halveksimista”, huikkaa tuohtunut jonottaja

Sitten Tervo keksi, miten hän voisi nopeuttaa omaa prosessiaan. Hän oli suunnitellut ajavansa lomamatkalle pohjoiseen, joten hän tarkasti poliisin ajanvarauspalvelusta, löytyiskö jostain päin Suomea aikaisempaa vapaata aikaa.

Sellainen löytyi Rovaniemeltä. Rovaniemen pääpoliisiasema, 30. kesäkuuta kello 13.45. Kiinni veti!

”Ei siinä mennyt kuin pari minuuttia. Ei tarvinnut jonottaa.”

Valmiin passin pitäisi tulla 12 päivässä Helsinkiin R-kioskilta noudettavaksi.

Tervo teki passinhakumatkastaan päivityksen Facebook-sivulleen. Hän sai paljon kommentteja retkestään – aihe selvästi kummastuttaa ihmisiä.

”Herranjestas, onhan tämä ihmeellinen tilanne. Päivitykselläni halusin osoittaa, millaiseksi meininki on mennyt”, Tervo sanoo.

Hän oudoksuu eritoten sitä, miksi sormenjälkiä pitää uusia näin nopealla syklillä. Tervosta tuntuu, että kyseessä on turha byrokratiatoimenpide.

”Eihän rosvoiltakaan uusita viiden vuoden välein sormenjälkiä, ja hyvin rikostutkinnat pyörivät”, hän sanoo. Tervo tunnetaan rikostoimittajana ja -kustantajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat