Historiallinen laiva ei ole päässyt vesille, vaikka takana on jo puolet kuumasta kesä­sesongista: ”Tosi huono juttu”

J.L. Runebergin mukaan nimetty laiva on ollut tämän kesän pois käytöstä moottoriremontin takia. Nyt risteilyt Porvooseen ja Loviisaan ovat alkamassa.

J.L. Runeberg -laivaa ei ole tänä kesänä vielä nähty Helsingissä moottoriremontin takia.

5.7. 12:23 | Päivitetty 5.7. 13:32

Tänä kesänä Helsingin edustalta on puuttunut eräs aaltojen liplatuksen lomassa hörisevä moottori, kun Porvooseen ja Loviisaan lomailijoita kuljettava J.L. Runeberg on ollut pois käytöstä moottoriremontin takia.

Risteilyt aloitetaan yleensä jo äitienpäivänä, joten nyt yli puolet sesongista on mennyt jo ohi.

”Sesongin menettäminen on tosi huono juttu”, kertoo J.L. Runebergin toimisto- ja markkinointivastaava Katja Mättö.

laivan moottori oli Mättön mukaan niin vanha, että sille oli tehtävä kokonaisvaltainen remontti.

”Tilasimme uudet osat moottoriin jo helmi–maaliskuussa, mutta meille lähetettiin vääränkokoiset osat. Jouduimme lähettämään mallilaakerit sinne.”

Uusien, oikeankokoisten moottorin osien pitäisi tulla tiistai-iltana tai viimeistään keskiviikkona.

”Sitten moottoria päästään korjaamaan, ja toivottavasti jo kahden viikon päästä aloitetaan risteilyt.”

Menetetyn sesongin takia risteilyjä jatketaan syyskuun loppuun saakka. Yleensä laivalla pääsee Porvooseen vain syyskuun ensimmäiseen viikkoon asti.

”Toivottavasti säät sen sallii”, Mättö toivoo.

Mättö kertoo, että aiemmin lomailijoita ovat kuljettaneet Porvooseen myös muut yritykset, mutta tänä kesänä heidän laivansa olisi ollut ainoa kulkupeli.

Klassista laivatunnelmaa tarjoava J.L. Runeberg kulkee noin viitisen päivää viikossa Porvooseen ja heinäkuun ajan kerran viikossa Loviisaan.

Oikaisu 5.7. kello 13.30. Jutussa luki aiemmin, että J.L Runeberg on höyrylaiva. Alus on entinen höyrylaiva, jossa on nykyään dieselmoottori.

Lue lisää: Rengas­matka oli Suomen ensimmäinen koko kansan matkailu­ilmiö – Toimittaja Jantso Jokelin halusi matkustaa niin kuin ennen ja koki turismin uuden aika­kauden Virtain Teboililla

Lue lisää: Some sekosi Juha Tarvaisen oivalluksesta: Uskomattomat kuvat näyttävät, miltä menneisyyden Helsinki näytti oikeasti

Lue lisää: Helsinkiläisessä saaressa on piparkakkutalon näköinen mökki, jota turistit ihastelevat – Nyt mökistä kuului suru-uutinen, joka pysäytti koko merellisen yhteisön

Lue lisää: Ikoninen majakkalaiva uhkaa rapistua ja samalla voi kadota osa merihistoriaa – ”Budjetti on nollassa”, sanoo suorastaan raamatullisen hätäkirjeen HS:lle lähettänyt kippari

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat