Nuoret kerääntyvät katsomaan uutuus­elokuvaa puvut päällä Helsingissä – Nyt he kertovat, mistä ilmiössä on kyse

Internetissä leviävät videot ovat saaneet monet nuoret tälläytymään elokuviin.

Somevaikuttajat saivat houkuteltua espoolaiset Eelis Heikkisen ja Anton Öhmanin mukaan maailmanlaajuiseen ilmiöön, jossa elokuviin mennään tummassa puvussa.

7.7. 15:37

Iso joukko nuoria parveili helsinkiläisessä elokuvateatteri Kinopalatsissa keskiviikkoiltana. He olivat saapuneet katsomaan uutta Kätyrit: Grun tarina -elokuvaa, joka on poikinut kansainvälisen ilmiön: teatteriin saavutaan ykköset yllä.

Villitys leviää erityisesti Tiktokiin kuvattujen videoiden kautta. Tarkoituksena on mukailla elokuvasarjan päähahmoa, tummiin pukeutuvaa Gruta.

Osana ilmiötä elokuvakävijät ovat myös ottaneet näytöksiin banaaneja. Banaaninkuoria on löytynyt Finnkinonkin saleista, vaikka sinne asiakkaat eivät enää saa tuoda omia eväitään.

Banaanit ovat elokuvassa esiintyvien Grun keltaisten apureiden eli kätyreiden herkkua.

Fanien käytös on ollut maailmalla paikoin niin riehakasta, että ainakin Britanniassa osa elokuvateattereista on evännyt pukuun pukeutuneilta pääsyn näytöksiin.

Viime viikolla ensi-illassa ollut elokuva sai HS:n kriitikolta kolme tähteä.

Lue lisää: Kätyrit-elokuva synnytti Tiktok-trendin: Britanniassa pukuun pukeutuneita lapsia käännytetään teattereiden ovelta, Suomessa häiriöitä ei ole ollut

Anton Öhman ja Eelis Heikkinen eivät itse aio kuvata Tiktok-videota elokuviin puvussa -ilmiöstä.

Helsingissä meno ei ole aivan yhtä villiä. Elokuvateatterin kassalta kuitenkin vahvistettiin, että ilmiö on rantautunut myös Suomeen.

Keskiviikkoiltana pukuseurueita oli liikkeellä vain kaksi. Espoolaiset Anton Öhman, 17, ja Eelis Heikkinen, 17, kertoivat saaneensa inspiraation sosiaalisen median vaikuttajilta.

”Se on hauska juttu, niin halusin itsekin kokeilla”, Öhman sanoi.

”Onhan se aina kiva pukeutua pukuun, tulee hyvä fiilis.”

Heikkisen mukaan elokuva valikoitui nimenomaan someilmiön, ei itse teoksen vuoksi.

”En ole erityinen Kätyrit-fani. Ihan vain sen takia tähän elokuvaan tultiin, kun tämä on se elokuva, joka mennään katsomaan puvut päällä.”

Banaanien sijasta nuoret herrasmiehet ottivat leffaeväiksi perinteiset popcornit.

Mio Kemppainen (vas.) ja Livia Huttunen hauskuuttelivat elokuvissa somen innostamalla muoti-ilmiöllä.

Samat videot houkuttelivat myös helsinkiläiset kaverukset Livia Huttusen, 17, ja Mio Kemppaisen, 16, tälläytymään elokuviin.

”Ihan tosissaan olemme”, Huttunen sanoi ja virnisti.

”Todella”, Kemppainen komppasi.

Vaikka hekään eivät tunnustautuneet Kätyrit-faneiksi, elokuvasarjaan liittyy lapsuuden nostalgiaa. Ennen saliin astumista Kemppainen tosin alkoi jo epäröidä asukokonaisuutta.

”Ei ole mukavin valinta. Leffateatterissa istumiseen voisi olla paremmatkin vaatteet.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat