Kerrostalon pihalle ilmestyi painava laatikko, josta taloyhtiö ei tiennyt mitään – Jäljet johtivat Postiin, joka tajusi tehneensä harvinaisen virheen

Oulunkyläläisen talon pihalle tuotiin pari kuukautta sitten hämmentävään paikkaan sähkökaapin näköinen laatikko. Lopulta selvisi, että kyseessä oli postin jakelulaatikko, joka oli sijoitettu täysin väärään paikkaan.

Englund julkaisi Twitteriin kuvan mystisestä laatikosta viime perjantaina.

13.7. 10:35

Lotta Englundin taloyhtiön pihalle Oulunkylään ilmestyi pari kuukautta sitten merkilliselle paikalle sijoitettu laatikko. Englund luuli ensin, että kyseessä oli sähkökaappi.

Sijainti oli outo, sillä laatikko oli lähestulkoon kiinni talon kivijalassa. Laatikossa on painava betonijalka, joten Englund arvioi, ettei kukaan ollut kantanut sitä seinän viereen kiusallaan.

Englund lähti selvittämään asiaa Twitterin avulla. Hän sai selville, että kyseessä ei ollutkaan sähkökaappi, vaan postin jakelukaappi.

Englund oletti, että hän olisi kuullut laatikon asettamisesta, sillä hän on taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja.

”Voi olla, että asiasta on kerrottu isännöitsijälle, mutta tieto ei ole kantautunut meille”, Englund kertoi perjantaina.

Jakelulaatikon paikka on Englundin mielestä erikoinen, sillä se oli laitettu sellaiselle puolella taloa, jossa ei kulje autotie vaan kävelytie.

”Jakeluauto ei siis pääse ajamaan sinne”, Englund pohtii.

Viime perjantaina Twitterissä alkanut saaga päättyi tänä maanantaina, kun Englund julkaisi uuden päivityksen. Postin jakelulaatikko oli tuotu vahingossa väärään paikkaan.

Postin asiakaspalvelujohtaja Tomi Huhtalan mukaan kyse on inhimillisestä virheestä.

”Muutimme jakelureittejä keväällä, ja laatikon siirrosta toiseen paikkaan sovittiin silloin. Siirrosta vastaava toimija on katsonut paikan Google Mapsista ja löytänyt ilmeisesti rinnakkaisosoitteen, joten laatikko laitettiin virheelliseen paikkaan”, Huhtala kertoo.

Kyseessä on Huhtalan mukaan harvinainen virhe.

”Minun urani aikana ei ole aiemmin sattunut vastaavaa, vaikka olen postilla ollut kohta 30 vuotta”, Huhtala kertoo.

Tieto laatikosta ei ollut kulkenut taloyhtiölle, koska laatikko oli virheellisessä paikassa. Se oli tarkoitus sijoittaa kaupungin maille.

Huhtalan mukaan laatikon sijainti ei ole vaikuttanut postinjakelun kulkuun. Laatikkoon on viety postia ruuhkapäivinä, ja se on ollut vain satunnaisessa käytössä.

Jakelulaatikko siirretään Huhtalan arvion mukaan mahdollisesti jo tänään tiistaina, mutta viimeistään kuluvan viikon aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat