Isac Elliotin Tiktok-hitin sanoituksissa väitetään, että Stadiin ajaa 20 minuutissa – Muusikko selittää, miten tämä on nykyruuhkissa mahdollista

HS kysyi Isac Elliotilta, onko 20 minuutin pikareissu Kauniaisista Helsinkiin realistinen – niin ainakin väitetään artistin Tiktok-megahitillä.

Hittibiisi syntyi vitsistä, että Elliotilla menisi vain ”20 minsaa Granista Stadiin”.

15.7. 17:10

”Mul ei menis ku 20 minsaa hakee sut pois stadista

Vähän yli 600 hevost painan nilkka suoran vasenta”

Tarkkakorvainen kuulija voi hämmentyä Isac Elliotin 20min-hitissä esitetystä aika-arviosta. Huiman suosion saavuttaneen kappaleen kertosäkeessä Elliot vakuuttelee pystyvänsä poimimaan jonkun Helsingistä kyytiin 20 minuutissa.

Pääkaupunkiseudun välimatkat ja ruuhkat saavat tavoitteen vaikuttamaan kunnianhimoiselta. Mistä lähdetään liikkeelle, jos tarkoituksena on heittää näin pikainen lenkki Helsinkiin?

Isac Elliot naurahtaa kysymykselle ja kertoo, että asiaa ollaan pohdittu myös Tiktokin puolella.

Elliot sanoo, että matkan pituus luonnollisesti riippuu siitä, mihin päin Helsinkiä ollaan matkalla. Hän asuu Kauniaisissa, mistä on hyvinkin mahdollista päästä Helsingin rajan yli 20 minuutissa. Munkkiniemeen Elliot sanoo ehtivänsä jopa 10 minuutissa.

”Riippuu siitä, puhunko Katajannokasta vai Munkkiniemestä. Mun mielestä kaikki kaupunginosat jää sen Stadin sateenvarjon alle”, Elliot valaisee.

Kaikkialle ei Kauniaisista ehdi näin nopeasti. Esimerkiksi Kallioon ajaa 26 minuuttia suuntaansa.

Biisin syntyhetkellä Elliot vietti aikaa äänitysstudiolla parhaiden kavereidensa kanssa. Hän fiilisteli uutta autoaan ja heitti aiheesta vitsiä.

”Sitten mieleen tuli heitto, että mulla menee 20 minsaa Granista Stadiin.”

Biisin kirjoitushetkellä Elliot ajoi autolla, jossa tosiaan oli yli 600 hevosvoimaa. Silti hänenkään ei olisi mahdollista ajella edestakaista matkaa Kauniaisista Helsinkiin 20 minuutissa. Kappaleessa puhutaankin ajasta siihen hetkeen, kun henkilö hyppää Elliotin kyytiin.

”Ajan aina rajoitusten mukaisesti. Jos Suomessa saisi ajaa kuin Saksan autobaanoilla, voisin vetää sen reissun 20 minuutissa edestakaisin”, Elliot vakuuttaa.

Tiktokissa aktiiviset ovat voineet huomata kertosäkeen jääneen elämään ihmisten huulille. Ääniraidan päälle on tehty kymmeniä tuhansia Tiktok-videoita, joissa ihmiset eri puolilta Suomea vitsailevat ainakin sillä, miten pitkä matka heiltä olisi Helsinkiin.

Elliot on korona-aikana ehtinyt kehitellä itselleen Tiktok-strategiaa. Kertosäkeen päätyminen lentäväksi lauseeksi on some-aikana hyvinkin toivottua.

”On tosi tärkeää nykyajan artistille skrollata Tiktokia ja tajuta, miten ne algoritmit toimii. Ja tietysti täytyy olla myös hyvä biisi.”

Lue lisää: Isac Elliotin tuoreesta hitistä tuli Tiktokin ansiosta jättimenestys, ja Britannian valtavilla markkinoillakin se olisi ollut kuudes

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat