Kaupunki kaatoi ”rankalla kädellä” puita Käpylässä – Jäljelle jäi asukkaiden mukaan ruma joutomaa

Käpylän Amerinpuistossa kasvaa korkeaa jauhosavikkaa, mikä saa puiston näyttämään monen mielestä joutomaalta. Vuorimännyt kaadettiin kaupungin mukaan niiden huonokuntoisuuden vuoksi.

Käpylän Amerinpuistosta kaadettiin vuorimäntyjä.

15.7. 10:25 | Päivitetty 15.7. 10:52

Käpylän Amerinpuiston tola ällistyttää alueen asukkaita. Puistosta kaadettiin vastikään monta mäntyä, joka aiheutti kaupunginosassa keskustelua.

”Puisto on muutenkin karsean näköinen, niin tuo oli viimeinen pisara. Koko puisto näyttää ihan joutomaalta”, Käpylässä asuva Maria Vaalavuo sanoo.

Amerinpuiston on vallannut korkeana kasvava jauhosavikka. Vuorimäntyjen kaataminen ihmetyttää Vaalavuota.

”Vaikea nähdä, miksi niin rankalla kädellä olisi tarvinnut kaataa puita. Varmaan helläkätisempikin käsittely olisi ollut mahdollista.”

Vaalavuo kertoo ehdottaneensa kaupungille, että jos heillä ei riitä varoja puiston kunnossapitoon, voisivatko kaupunkilaiset itse kylvää esimerkiksi niittykukkia. Näin puistosta saisi esimerkiksi pörriäisparatiisin.

Amerinpuiston vuorimännyt olivat monen alueella asuvan mieleen.

Helsingin kaupungin puuasiantuntija Juha Raision mukaan puut on kaadettu niiden huonokuntoisuuden vuoksi.

”Tämä on normaalia ylläpitoa. Maata viistävät rungot olivat todennäköisesti kaatuneet polun päälle.”

Amerinpuiston vuorimännyt säästyivät jo aiemmin kertaalleen väistötilaepisodissa, jossa puiston puita raivattiin opetuspaviljonkien tieltä.

Puistoon oli aikomuksena rakentaa Käpylän remonttiin joutuvan peruskoulun väliaikaiset tilat, mutta suunnitelmat kaatuivat rakennuslupiin ja aikatauluihin liittyvien ongelmien takia.

Lue lisää: Helsinki raivasi puiston paviljongeille turhaan ja menettää satoja­tuhansia euroja: ”Tiedän, että tämä näyttää hölmöläisen hommalta”

Amerinpuistossa kasvaa korkeaa jauhosavikkaa.

Puistosta ehdittiin kaataa 14 ruotsinpihlajaa väistötilojen tieltä. Nyt puistoa entisöidään ja kaadettujen puiden tilalle on tehty uusia istutuksia. Taimet eivät kuitenkaan lähteneet keväällä kunnolla kasvamaan.

”Ne joudutaan uusimaan vielä kertaalleen”, Raisio sanoo.

”Viime talven syvä routa vei paljon istutettuja taimia muualtakin kaupungista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat