Mehiläisparvi valtasi kahvilan pöydän Helsingin Kauppatorilla – Ihmeellinen näky sai turistit hieraisemaan silmiään

Perjantaiaamuna Kauppatorilla todistettiin erikoista näkyä, kun mehiläisparvi levittäytyi kahvilan pöydälle.

Jättimäinen mehiläisparvi oli kerääntynyt kahvilan pöydälle.

15.7. 10:54

Kauppatorilla nähtiin hieman erilainen perjantaiaamu. Torin tunnelmasta oli saapunut nauttimaan myös kokonainen mehiläisparvi.

Ihmeellistä näkyä oli todistamassa helsinkiläinen Anne-Marie Van Woerden. Hän oli lähdössä kuvaamaan luontoa ja pysähtyi Kauppatorille juttelemaan kaverinsa, torikahvilan pitäjän kanssa. Sitten hänen katseensa kiinnittyi naapurikahvilan pöytään.

”Siinä oli ihan hirvittävä mehiläismatto. Luontokuvaajana olin heti intoa täynnä ja räpsimässä kuvia siitä”, Van Woerden kertoo.

Van Woerden teki asiasta päivityksen Facebookin Helsingin Puskaradio -ryhmään. Karanneet pörriäiset ihmetyttivät kaupunkilaisia, ja kuvat saivat jo parissa tunnissa yli 500 tykkäystä.

Van Woerden oli kuullut kahvilassa istuneelta tutultaan, että lähellä olevan ravintola Savoyn katolla on mehiläisfarmi. Kaikki eivät kuitenkaan ole tästä tietoisia, ja Havis Amandan laitamille näkyä saapuikin ihmettelemään monenlaista turistia ja ohikulkijaa.

”Siinä oli yksikin englantilainen pariskunta viereisessä pöydässä jotka oli ihan ihmeissään! Siinä kävi äimistelijöitä, kuvaajia ja ihmettelijöitä.”

Pöytäliinalle oli ilmestynyt valtava määrä mehiläisiä.

Paikalle hälytettiin torivalvoja, joka yritti soittaa useampaan paikkaan. Kukaan ei kuitenkaan ollut pölyttäjistä kiinnostunut.

”Yhdestäkin paikasta sanottiin, että ne päästäisiin viikon kuluttua hakemaan!” Van Woerden ihmettelee.

Hän alkoi selvittämään mehiläismysteeriä torikahvilan omistavan tuttunsa kanssa. Netistä löytyi tietoa siitä, kuka huippuravintolan katolla olevan mehiläisfarmin omistaa.

”Ne olivat eri lajiketta kuin Savoyn mehiläiset, mutta ilmeisesti mehiläisissä on vähän niin, että löytäjä saa pitää”, Van Woerden kertoo.

Hänen mukaansa tarina päättyi onnellisesti tunnin sisällä, kun eräät mehiläiskasvattajat saapuivat hakemaan parven pois.

”Mehiläiset saivat sitten uuden kodin.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat