Helsingin vilkkaimmalla pyörä­väylällä väistellään taas työmaita, vaikka mittava silta­remontti valmistui vasta pari vuotta sitten

Lauttasaaren sillan kupeessa uusitaan muun muassa pyöräreittejä. Työt valmistuvat näillä näkymin ensi vuoden toukokuussa.

Lauttasaarentiellä on meneillään kaksi eri remonttia, jotka vaikuttavat liikennejärjestelyihin ensi kesään asti.

3.8. 15:36

Helsingin Lauttasaaressa on meneillään tietyö, jolla pyritään sujuvoittamaan pyöräilyä ja jalankulkua Lauttasaarentiellä.

Lauttasaaren sillan ja Meripuistotien välille rakennetaan yksisuuntaiset pyöräkaistat. Lisäksi sillan pohjoisreunaan alikulkukäytävän ja ulkoilutien kohdalle tulee jalkankulkijoille uudet portaat.

Remontissa myös parannetaan esimerkiksi alueen valaistusta ja uusitaan bussipysäkit sekä rakennetaan noin kymmenen uutta pysäköintipaikkaa kadun varteen.

Työt valmistuvat näillä näkymin ensi vuoden toukokuussa, kertoo Helsingin kaupungin projektinjohtaja Mertsi Mäkinen.

Jatkossa Pohjoiskaaren risteyksestä jatkaa liikennevalojen jälkeen vain yksi ajokaista Lauttasaaren siltaa itään päin. Tällä hetkellä liikennevalojen jälkeen kulkee kaksi kaistaa, joista toinen loppuu ennen siltaa. Kääntyville autoille säilytetään liikennevalot ja omat kaistat Meripuistotien ja Pohjoiskaaren liittymissä.

Remontin yhteydessä Lauttasaarentieltä joudutaan poistamaan kymmenen vanhaa lehtipuuta, mutta tilalle istutetaan myöhemmin 25 uutta puuta.

Mäkisen mukaan tietyö tulee aiheuttamaan haittaa liikenteelle ja voi myös aiheuttaa jonkin verran melua. Liikennejärjestelyt muuttuvat työvaiheiden mukaan. Alueen läpi kulkeminen on kuitenkin mahdollista koko urakan ajan.

Alueella on samanaikaisesti meneillään talonrakennustyömaa osoitteessa Lauttasaarentie 8.

”Kaksi remonttia samalla alueella tuo toki vaikeutta ja aiheuttaa ahtautta. Katua on leveyssuunnassa vähemmän käytössä”, Mäkinen sanoo.

Lauttasaaren sillan mittava urakka valmistui joulukuussa vuonna 2020. Lauttasaarentiehen kytkeytyvä Lauttasaaren silta on Helsingin vilkkain pyöräväylä. Viime vuonna silta ylitettiin pyörällä 970 000 kertaa.

Ensi vuonna valmistuvat pyöräkaistat ovat jatkoa Lauttasaarentielle jo aiemmin valmistuneille yksisuuntaisille, Ruukinlahdentielle asti kulkeville kaistoille. Tulevaisuudessa Lauttasaaressa remontoidaan vielä lisää: pyöräkaistoja parannetaan myös Lauttasaarentien länsipäässä Ruukinlahdentien ja Isokaaren välillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat