Kansallisteatterin ikoninen kirjelaatikko varastettiin – sitten ystävällinen kansalainen tuli hätiin ja tragedia vaihtui riemuksi

Kansallisteatterin henkilökunnan sisäänkäynnin ovessa ollut viehättävä Kirjeitä ja Sanomia -postiluukku lähti viime viikolla pitkäkyntisten matkaan. Tragedia kääntyi kuitenkin yllättävällä tavalla iloksi.

Kirjeitä ja sanomia -postiluukku on mahdollisesti yhtä vanha kuin Kansallisteatterin vuonna 1902 rakennettu kiinteistökin. Se on henkilökunnan sisäänkäynnin ovessa Läntisellä Teatterikujalla.

26.8. 9:12

Kansallisteatterin henkilökuntaa kohtasi viime viikolla suru, joka ei ehkä maallikosta kuulosta kovinkaan suurelta.

Vuonna 1902 rakennetun kiinteistön Läntisen Teatterikujan henkilökunnan sisäänkäynnin ovesta vietiin nimittäin Kirjeitä ja Sanomia -tekstillä varustettu postiluukku tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Vanhalla, viehättävällä luukulla on tunnearvoa, jota ei voi mitata rahassa.

Kukaan ei varmuudella tiedä postiluukun ikää. On mahdollista, että se on ollut ovessa siitä lähtien, kun teatterin päärakennus valmistui.

Valettua rautaa oleva postiluukku on yhä käytössä.

Kansallisteatteri julkaisi asiasta päivityksen sosiaalisen median kanavillaan, ja moni asiakas harmitteli asiaa yhdessä henkilökunnan kanssa.

”Miten Kirjeet ja Sanomat voivat enää löytää perille, jos luukku puuttuu?”, Kansallisteatterin päivityksessä kirjoitettiin.

Sitten tapahtui jotain sellaista, mitä kukaan ei olisi osannut odottaa.

”Ystävällinen kansalainen lähetti meille sunnuntaina Instagramin kautta viestin. Hän kertoi, että hänellä itsellään on täysin samanlainen luukku, jonka hän halusi lahjoittaa meille varastetun tilalle”, Kansallisteatterin viestintäpäällikkö Karoliina Masalin kertoo.

Uusi postiluukku tuotiin teatterille torstaina. Se otettiin ilolla vastaan.

Tällä hetkellä postiluukku on säilössä teatterin kassakaapissa.

”Se pääsee paraatipaikalle oveen ensi keväänä, kun ovi on kunnostettu ja peruskorjaus oven puoleiselta osalta on kunnossa”, Masalin sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat