Katukaivo asfaltoitiin umpeen Puistolassa – Maallikon silmiin outo näky tehtiin tarkoituksella

Lähes kokonaan umpeen asfaltoitu katukaivo on herättänyt kysymyksiä Helsingin Puistolassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virhe, vaan tarkoituksella tehty ratkaisu.

Lähes kokonaan asfaltin peittämä katukaivo Helsingin Puistolassa herätti kysymyksiä. Kuva on lukijan ottama.

22.9. 14:56

Maallikko voisi päätellä, että asfaltointiurakan aikana on tehty virhe.

Helsingissä Sirkkalanpolun ja Laaksotien risteyksen läheisyydessä sijaitseva katukaivo on lähes kokonaan peitetty asfaltilla.

Kyseessä on kuitenkin ihan tarkoituksella tehty korjaustöiden aikainen tilapäinen ratkaisu. Näin kertoo HSY Vesihuollon verkko-osaston kaivutyöyksikön päällikkö Eeva Huhtanen.

”Tämä on asfaltointitöissä yleisesti käytössä oleva työmenetelmä.”

Korjaustyöt johtuivat rikkoutuneista vesijohtoventtiileistä, joita ryhdyttiin elokuun loppupuolella korjaamaan. Töistä vastaa HSY:n verkko-osasto, ja sen tiimoilta on tehty Laaksotien läheisyydessä yhteensä kolme eri korjauskaivantoa.

”Kaivannon päällystystyötä varten kadun reunassa oleva sadevesikaivo on irrotettu vanhasta asfaltista etukäteen pohjatöiden yhteydessä, jotta kaivo saadaan uuteen asfalttiin asennettua”, kertoo Huhtanen.

Pohjatöiden ja varsinaisen asfaltoinnin väliseksi ajaksi irrotettu kansi kiinnitetään kylmäasfaltilla paikoilleen.

”Ilman sitä kansi voisi pompata pois paikoiltaan auton renkaan kulkiessa ylitse. Bussin ajaessa jopa koko kansi kehyksineen voisi pompata pois.”

Kylmäasfaltti on paikkausmassaa, joka irtoaa helposti.

”Kuvassa näkyykin, että sinne alle on laitettu levyt ja niiden päälle se kylmäasfaltti. Kylmäasfaltti kovettuu liikenteen alla, mutta sitä pystyy lapiolla raapimaan pois.”

Näin toimitaan asfaltointitöissä yleisesti, kertoo Huhtanen. Pohjatyöryhmä valmistelee paikan ja muutaman päivän tai viikon sisällä kuuman asfaltin levittävä ryhmä saapuu tekemään varsinaisen päällystystyön.

Tämän kyseisen tien rikkoutuneet vesijohtoventtiilit on nyt korjattu. Päällystystyöt saatiin 21. syyskuuta valmiiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat