Helsinkiin avattiin ”some­ystävällinen” baari, jossa kaikki näyt on lyöty överiksi

Uuden pesulateemaisen ravintolan sisustuksessa on otettu huomioon näkyvyys sosiaalisen mediassa. Tarjolla on taptaileja eli valmiiksi sekoitettuja hanasta kaadettavia juomia.

Tie Bob’s Laundry -baariin vie eteisen pesulan kautta.

16.9. 12:48 | Päivitetty 16.9. 13:15

Sisäänkäynti Merimiehenkadun päässä on melko huomaamaton. Oven päällä roikkuva kyltti kertoo, että oven takana on Bob’s Laundry, Bobin pesula.

Kun astuu ovesta sisään, vastaan tulee turkoosinvihreillä kaakeleilla päällystetty tila, jossa nököttää kolme pesukonetta. Lattialla on pyykkikoreja ja hyllyllä pesu- ja huuhteluaineita.

Mutta vielä pitää avata yksi ovi. Sen takaa avautuu baari, jossa voi huuhdella sisuskalujaan cocktaileilla.

Bob’s Laundry on uusin tulokas Helsingin yhä kasvavaan cocktail-baarien joukkoon. Pesulan ja ravintolan yhdistelmä avattiin viikko sitten perjantaina Telakkapuistoa vastapäätä Merimiehenkatu 40:een.

Bob’s Laundry sijaitsee Merimiehenkadun päässä, aivan telakan tuntumassa.

Toistaiseksi käytössä on kuitenkin ollut vain baari, vaikka pesulan käyttäminen on vielä ravintolan käynnistymisvaiheessa ilmaista.

”Vielä ei ole ollut yhtään pesula-asiakasta”, ravintolapäällikkö Kalle Kairistola sanoo torstai-iltapäivänä.

Pyykkäreitä Bobin pesulaan todennäköisesti vielä tulee, sillä Punavuori on vanhaa työväenluokan aluetta. Asunnot ja kylpyhuoneet ovat pieniä, eikä kaikilla on omaa pesukonetta.

”Kyllä asuinalueen luonnekin on otettu huomioon, kun tätä on suunniteltu. Katsotaan sitä pesulan hinnoittelua sitten, kun selviää, kuinka punavuorelaiset ottavat meidät vastaan”, Kairistola sanoo.

”Idea pesulasta ja ravintolasta on ollut omistajilla jo vuosia, mutta vasta nyt sille löytyi sopiva tila. Eli piti olla erillinen eteinen pesulaa varten ja pitkänomainen tila baariksi.”

Kalle Kairistola on Bob’s Laundryn ravintolapäällikkö. Hän on työskennellyt kymmenisen vuotta ravintola- ja tapahtuma-alalla.

Bob’s Laundry ei toki ole ainoa pyykinpesumahdollisuuksia tarjoava ravintola Helsingissä. Töölön Café Tin Tin Tango on luottanut jo pitkään samaan liikeideaan.

Bobin pesula kuitenkin poikkeaa töölöläiskahvilasta siinä, että koko sen ravintolakonsepti on suunniteltu pesulan ehdoilla.

Pesulaidea näkyy sisustuksen värikkäissä kaakeloinneissa ja pienissä yksityiskohdissa. Myös juomalistan cocktailien nimet on poimittu pyykkäyksen ja vaatteiden maailmasta.

Sisustus on ensi näkemältä melkoisen villi neonvaloineen, designhuonekaluineen ja kirkkaine väreineen.

”Kun palloteltiin sisustusideoita, niin mentiin kyllä joka paikassa askel liian pitkälle”, Kairistola sanoo ja naurahtaa.

”Että jos oli epäily, että jokin juttu on liian överi, niin valittiin se.”

Neonvalot luovat baariin omintakeisen tunnelman.

Rajuilla sisustusratkaisuilla on tarkoitus: Bob’s Laundry on someajan baari. Se tarjoaa tarkoituksellista silmäkarkkia ja havaintohoukuttimia, jotta asiakkaat ottaisivat valokuvia ja jakaisivat niitä sosiaaliseen mediaan.

”Kutsumme sitä someystävällisyydeksi. Se on meille merkittävä markkinointikeino. Olemme esimerkiksi etsineet viinilistallemme viinejä, jotka ovat hienoissa pulloissa tai joilla on kiinnostava tarina – makuja toki unohtamatta”, Kairistola kertoo.

Bobin pesula hyödyntää myös muita tämän ajan ravintolatrendejä: alkoholittomia juomia on tarjolla runsaasti, ja baarilla on myös oma olut, turkulaisen Kakolan panimon valmistama riisilager.

Baarissa tarjotaan lisäksi pikkusyötävää, joka maustettu aasialaisin vivahtein.

Baarin vessoista löytyy muun muassa peilipalloja.

Perinteisistä cocktailbaareista Bob’s Laundry poikkeaa kuitenkin siinä, että talondrinkit ovat taptaileja, eli hanasta kaadettavia juomia.

Juomat on valmistettu etukäteen säiliöihin, eikä drinkkejä sekoiteta tiskillä käsin.

”Juomien tuotekehityksen ja reseptit olemme toki tehneet itse”, Kairistola sanoo.

”Taptailit ovat iso trendi maailmalla, ja jo Tallinnassa puolet cocktail-ravintoloista tarjoaa niitä. Suomeen trendi on vasta tulossa. Ensimmäinen taisi olla kuukausi sitten Pikku Roobertinkadulle avattu Bar Mate.”

Kuvassa on kaksi taptailia talon listalta: Made in China (vas.) ja Peach Please Do My Laundry.

Ravintolapäällikön mukaan taptailin etuna on tasalaatuisuus ja nopeus. Asiakkaan ei tarvitse odottaa juomaansa kauan, koska baarimestarille jää tehtäväksi vain koristelu ja jääpalojen laittaminen juomaan.

”Toki baarimestarit tekevät myös käsin klassikkococktaileja, mikäli asiakas sellaisen haluaa.”

Bob’s Laundry

Bob’s Laundryn takaosassa on kabinetti, jota voidaan käyttää yksityistilaisuuksiin.

  • Osoite: Merimiehenkatu 40

  • Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 80.

  • Talon taptail-listalle on seitsemän juomaa. Viinilistalla on 16 viiniä.

  • Baarin omistaa Son of a Punch -yritys, jonka muita ravintoloita ovat Liberty or Death -cocktailbaarit, salakapakka Trillby & Chadwick ja Via Tribunali -pizzeriat.

  • Bob’s Laundry on avoinna arkisin klo 16–24 ja viikonloppuisin 16–03. Ruoka-annoksia voi tilata valomerkkiin saakka.

Lue lisää: Helsinkiläisessä arvo­korttelissa on huomaamaton cocktail­baari, jonka toimintaa ohjaavat erikoiset säännöt: ”Haluamme, että asiakkaamme rauhoittavat ravintolassa olemisen hetken”

Lue lisää: Tämä lähiöravintola hämää ulkonäöllään: Betonitalon kivijalassa hämmennetään drinkkejä liki laboratoriomaisella tarkkuudella

Lue lisää: Tikkurilasta kuuluu kummia: Kauaksi keskikaupungin hulinasta avattiin trendikäs cocktailbaari

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat