Forumiin tulee second hand -liike – Se on esimakua kirppareiden leviämisestä ydinkeskustan kauppa­keskuksiin

Perinteisesti Helsingin kantakaupungin kauppakeskuksissa on myyty vain uutta tavaraa, mutta nyt tyhjillään olevia liiketiloja on täytetty käytettyjen vaatteiden myymälöillä.

Ville (vas.), 22, ja Jere, 24, ihailivat Redin Uffin myymälässä muotitalo Moschinon ja H&M:n yhteistyönä valmistettua kimalletakkia, joka maksoi 28,50 euroa.

14.9. 16:47

Moniin Helsingin kantakaupungin suuriin kauppakeskuksiin on hiljattain avautunut tai avautumassa käytettyjä vaatteita myyviä liikkeitä.

Keskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Forumiin on lokakuussa tulossa Suomen ensimmäinen Beyond Retro -kauppa, joka myy käytettyjä vaatteita menneiltä vuosikymmeniltä. Asia selviää työpaikkahakemuksesta, jossa haetaan liikkeeseen myymäläpäällikköä.

Liikkeen verkkosivujen perusteella vaatteiden hinnat ovat reippaasti perinteisiä kirpputorihintoja kalliimpia. Aiemmin tänä vuonna Forumiin avattiin myös käytettyjä ja kierrätettyjä kehyksiä myyvä optikkoliike.

HS on aiemmin kertonut Forumin vaikeuksista ja tyhjillään olevista liiketiloista.

Viereiseen kauppakeskus Kamppiin puolestaan avattiin elokuun alussa second hand -myymälä Moody Monday, johon voi viedä myyntiin hyväkuntoisia käytettyjä vaatteita ja asusteitaan.

Lisäksi keskiviikkona HS uutisoi, että Helsingin Kalasatamaan kauppakeskus Redin kolmanteen kerrokseen on ilmestynyt second hand -vaatteiden keskittymä. Aiemmin vajaakäytöllä olleissa tiloissa aukesi kesäkuun alussa Kierrätyskeskuksen myymälä, ja syyskuun alussa sen yhteyteen avattiin myös Uffin ja Fidan myymälät.

Redin kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiön mukaan kiertotalous on pandemiasta kärsineelle kauppakeskukselle hyvää bisnestä.

”Second hand -alue on tuonut meille asiakkaita, jotka eivät ole välttämättä tottuneet asioimaan Redissä, mutta päätyvät käyttämään muitakin palveluitamme”, hän sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat